Γιάννενα: Ανοιχτές προκλήσεις για τη νέα εποχή

Γιάννενα: Ανοιχτές προκλήσεις για τη νέα εποχή

Μπροστά σε μια διπλή πρόκληση θα βρεθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Οκτωβρίου.

Αφενός καλείται να συνεχίσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την πορεία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και να διαχειριστεί το αυξημένο πλέον μέγεθος της Τράπεζας μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον, αφετέρου να συγκεράσει την εμπειρία και τη γνώση των έξι μελών που θα εκλεγούν απο τους συνεταίρους, με τις δεξιότητες των τριών νέων μελών, τα οποία το ΤΕΑ –ΕΑΠΑΕ, ως στρατηγικός εταίρος, θα ορίσει.

«Η ομογενοποίηση του διοικητικού συμβουλίου, η θωράκιση της τράπεζας ,οι διαρθρωτικές αλλαγές, η συνεχής ενίσχυση των κεφαλαίων, η αντιμετώπιση της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δάνειων και η πιθανή νέα επέκταση του δικτύου, είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που το νέο διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα στο χειρότερο μετά την κρίση του 1929 οικονομικό περιβάλλον, με στόχο τη στήριξη των ηπειρωτών επιχειρηματιών και των τοπικών νοικοκυριών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στις διαδικασίες.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Τόσο ο πρόεδρος της Τράπεζας Κ. Ζωνίδης, όσο και ο γενικός διευθυντής της Βασίλης Τσουκανέλης εμφανίστηκαν απόλυτα αισιόδοξοι για το μέλλον της, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη σιγουριά που παρέχει πλέον, η παρουσία του στρατηγικού επενδυτή.
«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι η μόνη συνεταιριστική Τράπεζα που αξιοποιώντας τη δυνατότητα του νέου νόμου, διαθέτει σήμερα στρατηγικό επενδυτή και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυρό. Το ΤΕΑ- ΕΑΠΑΕ ,το οποίο αποτελεί υπόδειγμα ασφαλιστικού ταμείου ιδιωτικού δικαίου, διαθέτει κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 600 εκ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, είναι η μόνη απο τις συνεταιριστικες τράπεζες που αξιολογήθηκε μέχρι σήμερα θετικά από θεσμικό ( δηλ. ασφαλιστικό ταμείο) και όχι ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος, αφού αξιολόγησε τα οικονομικά της στοιχεία και της προοπτικές της, αποφάσισε να συμμετέχει στο κεφάλαιό της και στη Διοίκησή της και να μοιραστεί το όραμά της», ανέφερε ο κ. Ζωνίδης.
«Η Τράπεζα Ηπείρου αλλάζει σελίδα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τσουκανέλης και πρόσθεσε πως έχει το προνόμιο να είναι η μοναδική τράπεζα που διαθέτει στρατηγικό επενδυτή. 
«Αυτό πρέπει να δίνει μια τεράστια σιγουριά στους καταθέτες και τους μεριδιούχους, αλλά δίνει και σε μας μια αισιοδοξία ότι, όταν ολοκληρωθούν οι αλλαγές, το μέλλον θα είναι ευοίωνο και οι προοπτικές ανάπτυξης πολύ μεγάλες, με δεδομένο το βομβαρδισμένο τραπεζικό τοπίο που υπάρχει στην Ελλάδα», κατέληξε.

ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο Κ. ΖΩΝΙΔΗΣ
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Κ. Ζωνίδης απάντησε θετικά, αν και παραδέχθηκε πως αρχικά είχε σκεφθεί να ολοκληρώσει την παρουσία του στη διοίκηση της Τράπεζας με την λήξη της θητείας του.
«Ήταν διπλή η σκέψη μου. Δώδεκα χρόνια πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και τρία χρόνια νωρίτερα πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου θεωρούσα ότι ήταν αρκετά για τη συμμετοχή μου στην Τράπεζα και την προσφορά μου. 
Βλέποντας, όμως, ότι πρέπει να γίνει η όσμωση του στρατηγικού επενδυτή με τα δεδομένα που υπάρχουν στην Τράπεζα, και επειδή ήμουν από αυτούς που στήσαμε τη συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή, αλλά και επειδή μου το ζήτησαν και οι ίδιοι, αποφάσισα να συνεχίσω για μια ακόμη τετραετία», δήλωσε.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac η επαναληπτική γενική συνέλευση της Τράπεζας, που θα έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα. 
Οι εκλογές έχουν προκηρυχθεί για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με την ψηφοφορία να διεξάγεται στα Λιθαρίτσια για τα Γιάννενα και στα υποκαταστήματα της Τράπεζας σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 23 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Τράπεζας.
Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και υπάρχουν δύο κατηγορίες υποψηφίων, μία για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μία για τα υπεύθυνα πρόσωπα που θα διευθύνουν την Τράπεζα.
agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοιχτές προκλήσεις για τη νέα εποχή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2880906795862804842
item