Σάκης Ρουβάς: «Αντιγράφει» τον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι γονείς τους στα παιδιά του; Σάκης Ρουβάς: «Αντιγράφει» τον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι γονείς τους στα παιδιά του; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σάκης Ρουβάς: «Αντιγράφει» τον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι γονείς τους στα παιδιά του;

Σάκης Ρουβάς: «Αντιγράφει» τον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι γονείς τους στα παιδιά του;
O Σάκης Ρουβάς παραχώρησε συνέντευξη στο Down Town της Κύπρου και αναφέρθηκε στην καθημερινότητά του με τα τέσσερα παιδιά, τις αλλαγές που έχουν προκύψει στη ζωή του και εξομολογείται την αγάπη του για την Κάτια Ζυγούλη.
Πέρα από τη γέννηση των παιδιών σου, ποια άλλη αλλαγή θεωρείς ως την πλέον σημαντική στη ζωή σου;

Την ίδια τη ζωή. Η ίδια η ζωή μού δίνει τη δυνατότητα να εξελίσσομαι καθημερινά και ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Θέλω να με γνωρίζω καλύτερα. Θέλω να βελτιώνομαι, να προσφέρω στα παιδιά μου, στην οικογένειά μου, στους ανθρώπους μου, στην κοινωνία.

Το τέταρτο μέλος της οικογένειάς σου πόσο σε άλλαξε; Ήταν διαφορετικό το συναίσθημα σε σχέση με τις γεννήσεις των προηγούμενών σου παιδιών;

Τόσο στις γεννήσεις της Αναστασίας, του Αλέξανδρου και της Αριάδνης, όσο και στη γέννηση του δεύτερου γιου μου κατακλύζομαι από έντονα συναισθήματα πιο γνώριμα πια, αλλά το ίδιο σπάνια σαν να είναι η πρώτη φορά! Είναι ένα υπέροχο δώρο θεού τα παιδιά!

Πιάνεις καμιά φορά τον εαυτό σου να «αντιγράφει» τον τρόπο που σε μεγάλωσαν οι γονείς σου, και ιδιαίτερα η συμπεριφορά του πατέρα σου προς εσένα, σε σχέση με τα δικά σου παιδιά και τον τρόπο σου απέναντί τους;

Οι γονείς μου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο, με το δικό τους τρόπο ο καθένας, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου. 

Σίγουρα, είμαι επηρεασμένος αλλά έχω τη δική μου προσωπικότητα και προσπαθώ να γίνομαι καθημερινά καλύτερος ως πατέρας. 

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, άρα απαιτεί και διαφορετική αντιμετώπιση. Πάντως είναι εντυπωσιακό με τα παιδιά το πως σε διδάσκουν, σε βοηθούν να ανακαλύπτεις νέες αντοχές, νέα όρια για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ο χωρισμός των γονιών σου πόσο επηρέασε τον τρόπο που θες να «χτίσεις» αρμονικά τη δική σου οικογένεια;

Ο χωρισμός των γονιών είναι, σε κάθε περίπτωση, και για κάθε παιδί, μια δύσκολη και άσχημη εμπειρία. Σαφώς με επηρέασε, περνώντας όμως τα χρόνια κατανόησα τους λόγους που οι γονείς μου πήραν τότε αυτή την απόφαση. 

Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια. Μια οικογένεια που θα στηρίζεται στην αλήθεια και στην αρμονία. Με την Κάτια ζούμε μαζί, επικοινωνούμε ουσιαστικά και κατανοούμε τις δικές μας ανάγκες και των παιδιών μας. Προχωράμε μαζί, συμβαδίζουμε, είμαστε συνοδοιπόροι ζωής.

Πώς λειτουργείς μαζί με τα παιδιά στην καθημερινότητά τους; Είσαι, δηλαδή, ο κλασικός μπαμπάς που θα καθίσει μαζί τους να τους διαβάσει, να παίξει, να πάνε βόλτες ή όλο αυτό περιορίζεται λόγω της δουλειάς;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κλασικός μπαμπάς. Κάθε οικογένεια έχει τα δικά της δεδομένα, τους δικούς της κώδικες. Ωστόσο, επιδιώκω να δίνω χρόνο στην οικογένεια μου, στα παιδιά μου. 
Είναι το καταφύγιό μου, η ισορροπία μου. Ακόμα και σε περιόδους με πολύ βαρύ πρόγραμμα, θα βρω χρόνο να ζω και να συμμετέχω στο μεγάλωμα και στις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών μου.

Η σχέση σου με την Κάτια πώς μεταβάλλεται μέσα στα χρόνια;

Όπως είπα και πριν, με την Κάτια έχουμε αναπτύξει μία σχέση αγάπης, ισορροπίας και ειλικρίνειας που με το πέρασμα του χρόνου δυναμώνει, γιατί και το θέλουμε και το επιδιώκουμε και μαζί αντιμετωπίζουμε από τις πιο καθημερινές μέχρι τις πιο απαιτητικές προκλήσεις της κοινής πορείας.

Epirusblog Gr
5 of 5
Σάκης Ρουβάς: «Αντιγράφει» τον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι γονείς τους στα παιδιά του;
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 4881193466773364259
Σχόλια
item