Μητσοτάκης: Θα τα πούμε για τη διαπλοκή με τον Τσίπρα όταν έρθει η ώρα Μητσοτάκης: Θα τα πούμε για τη διαπλοκή με τον Τσίπρα όταν έρθει η ώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Θα τα πούμε για τη διαπλοκή με τον Τσίπρα όταν έρθει η ώρα

Μητσοτάκης: Θα τα πούμε για τη διαπλοκή με τον Τσίπρα όταν έρθει η ώρα
Στη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που ετοιμάζει συνολική επίθεση για το ζήτημα της διαπλοκής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έρχεται είτε στις 10 είτε στις 20 Οκτωβρίου.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι έβαλε το πλαίσιο για τη συζήτηση περί διαπλοκής, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να γίνει προ ημερησίας άλλη μέρα. 

Ο Αλ. Τσίπρας σήκωσε το γάντι και ζήτησε την προ ημερησίας, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς χθες κατά τη συζήτηση για την Παιδεία δεν άνοιξαν σχεδόν καθόλου τα χαρτιά τους.

Ειδικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., πέρα από κάποιες γενικές αναφορές, δεν επέλεξε να σηκώσει τους τόνους και να εστιάσει στα ζητήματα της διαπλοκής, καθώς ο κεντρικός του στόχος, όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, ήταν να αναδείξει τα πολλά προβλήματα στο χώρο της παιδείας λόγω της, κατά τους ίδιους, καταστροφικής πολιτικής του Νίκου Φίλη και παράλληλα να προβληθούν βασικές θέσεις του κόμματος για τον εκπαιδευτικό χώρο.

«Για τη διαπλοκή θα έχουμε όλη την άνεση να συζητήσουμε την κατάλληλη ώρα. Μη βιάζεται ο κ. Τσίπρας: σε αυτή τη συζήτηση δεν θα έλθει ως κατήγορος, αλλά ως κατηγορούμενος» μεταδίδουν από την Πειραιώς. 

Με αυτή τη φράση, ουσιαστικά απαντάνε, όσο και εάν δεν το αναφέρουν και κάνουν πως δεν ακούνε, και σε τμήμα βουλευτών που στηρίζουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάποιους καραμανλικούς, αλλά και μέλη της Κ.Ο., πιστούς στον Αντώνη Σαμαρά, που θέλανε από τον Κυρ. Μητσοτάκη, να…«χορέψει σκληρό ροκ» τον Πρωθυπουργό.

Προετοιμάζεται για μάχη

Η μονομαχία των δύο ανδρών αναμένεται σκληρή και θα λάβει σταδιακά χαρακτήρα «ένας εναντίον ενός», από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως λένε από το επιτελείο του, κάλεσε επισήμως τον Πρωθυπουργό στα «μαρμαρένια αλώνια», προτείνοντας τη συζήτηση για τη διαπλοκή. 

Στέλνει έτσι και το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αν την προκαλέσει η κυβέρνηση. Η επιλογή να οδηγηθούν τα πράγματα σε προσωπική αντιπαράθεση Μητσοτάκη- Τσίπρα δεν είναι τυχαία. 

Τα πολιτικά δεδομένα και τα τελευταία επικοινωνιακά ευρήματα οδηγούν στην πρόβλεψη ότι το «πολιτικό ιμπέριουμ» που είχε μέχρι πρότινος ο Αλ. Τσίπρας έναντι του Κυρ. Μητσοτάκη έχει πλέον οριστικά ανατραπεί.
 
Π.χ., η ψαλίδα της δημοφιλίας έχει ανοίξει υπέρ του προέδρου της Ν.Δ., η πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων ανοίγει αρκετά, όπως επίσης και η «καταλληλότητα» για το αξίωμα του Πρωθυπουργού και κυρίως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει κλείσει όλα τα εσωκομματικά μέτωπα, ενώ για τον Αλ. Τσίπρα είναι ανοικτά ενόψει και του συνεδρίου, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.
 
Στο περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. συνυπολογίζουν ότι τα ίδια στοιχεία που αναλύουν με ικανοποίηση οι ίδιοι, αναλύονται και στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά με ανησυχία. 

Και αυτό μπορεί να οδηγήσει τον Πρωθυπουργό στην απόφαση των πρόωρων εκλογών, ακόμη και εντός του φθινοπώρου ή έστω έως την άνοιξη, για να προλάβει όχι απλά την επιτάχυνση της κυβερνητικής φθοράς, αλλά την πλήρη κατάρρευση, όπως ήδη πολλοί προβλέπουν ότι θα συμβεί.

Η ανασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγεί σε εκλογές, έχει κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά της Ν.Δ. και εκεί στηρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης ένα σχέδιο εκλογικής ετοιμότητας το οποίο άρχισε ήδη να εφαρμόζει σιωπηλά εδώ και καιρό με τις στοχευμένες περιοδείες του και πλέον με τη γενική εξόρμηση των στελεχών και βουλευτών, αλλά και του ίδιου στην περιφέρεια. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Θα τα πούμε για τη διαπλοκή με τον Τσίπρα όταν έρθει η ώρα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8654789199288156261
Σχόλια
item