Αντιπαράθεση Φίλη - Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων Αντιπαράθεση Φίλη - Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αντιπαράθεση Φίλη - Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Αντιπαράθεση Φίλη - Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος συνέδεσε την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού με τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων θα τον ακολουθεί και όταν φύγει από τη θέση του υπουργού, τα όσα είπε θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους.

«Η άρνηση της Γενοκτονίας εκ μέρους του Υπ. παιδείας θα μείνει ακόμη και όταν αυτός θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και τα λόγια του θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους.
Τιμούμε την Μικρασιατική καταστροφή, ένα διαρκές έγκλημα που θ αποκατασταθεί όταν η Τουρκία αναλάβει τις ευθύνες της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτές οι επέτειοι δεν πρέπει να προκαλούν αντιδικίες αλλά αφορμή για να εκφράζουμε ένα αίσθημα εθνικής ενότητας. 


Κατά τρόπο προκλητικό ο κ. Χαρακόπουλος προσπάθησε να μετατρέψει τη σημερινή συζήτηση εθνικής συνεννοήσεως και για το μέλλον προόδου σε στείρα κομματική αντιδικία. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του – είναι η πρακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. 

Δεν θα μιλήσω περισσότερο, απλά να ξέρει η βουλή ότι αυτή η πρακτική δεν έχει σχέση με εθνική ενότητα» απάντησε ο υπουργός Παιδείας για να λάβει την ανταπάντηση του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος υποστήριξε ότι «προκλητικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού που δεν έχει συναίσθηση της ζημίας που προκαλεί ως αρνητής της γενοκτονίας στην εθνική υπόθεση αναγνώρισης γενοκτονίας», κατηγορώντας τον μάλιστα ότι «αφαίρεσε τον παρευξήνιο ελληνισμό και τις αναφορές στη γενοκτονία των Ποντίων από βιβλίο ιστορίας»

«Λυπάμαι που ο υπουργός κι ο αναπληρωτής δεν έκαναν καμία αναφορά στη γενοκτονία Ποντίων – αντί να μιλάμε για μικρασιατική καταστροφή δεν ωφελούμε την εθνική υπόθεση» κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.

Προς υπεράσπιση του, ο υπουργός αντέτεινε ότι δεν είναι αυτός που αφαίρεσε τα κεφάλαια που τον κατηγορούν από την ιστορία 

«Υπάρχουν στο βιβλίο διδάσκονται – δεν είναι στην εξεταστέα ύλη στο τέλος – υπάρχει βέβαια ο παιδαγωγιγκός συντηρητισμός που λέει πως ό,τι δεν εξετάζεται δεν διδάσκεται – δεν πιστεύουμε σε αυτή την αντίληψη, όλα τα άλλα σας τα επιστρέφω» είπε.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αντιπαράθεση Φίλη - Χαρακόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4592311858948907460
Σχόλια
item