Τηλεοπτικές άδειες: Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος-Μαρινάκης Τηλεοπτικές άδειες: Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος-Μαρινάκης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τηλεοπτικές άδειες: Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος-Μαρινάκης

Τηλεοπτικές άδειες: Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος-Μαρινάκης
Εν μέσω αναταραχών και σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης συνεχίζεται η διαμόρφωση του νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί ωστόσο να αμφισβητούνται, τόσο από τα πολιτικά κόμματα όσο και από τους ιδιοκτήτες των καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια.

Την Παρασκευή, καταβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ και το Alter Ego το πρώτο τμήμα της δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, από τα τρια συνολικά που θα καταβληθούν. 

Συγκεκριμένα, οι δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέβαλαν 14.5 εκατ. ευρώ και 26,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πλέον, απομένουν να καταβληθούν τα αντίστοιχα τιμήματα από την πλευρά Κυριακού (ΑΝΤ1) -το οποίο θεωρείται ότι θα γίνει σύντομα- και από την πλευρά Καλογρίτσα, ο οποίος ωστόσο παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στο πόθεν έσχες του.

Μήνυση από Alpha σε Κρέτσο και Επιτροπή Αδειοδότησης για τις "μαύρες τρύπες" στο πόθεν έσχες Καλογρίτσα.

Την ίδια στιγμή, ο Alpha κατέθεσε μήνυση κατά του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, αλλά και κατά της πενταμελούς Επιτροπής Αδειοδότησης που επέβλεψε τον διαγωνισμό, με το σκεπτικό ότι ενέκριναν την συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό παρά το προβληματικό πόθεν έσχες του.

Μήνυση και από την Νέα Δημοκρατία για τις άδειες
Παράλληλα, μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η μήνυση αφορά όλα τα τα στάδια του διαγωνισμού, δηλαδή όχι μόνο τη διενέργειά του, αλλά και τον έλεγχο του πόθεν έσχες των υποψηφίων καναλαρχών ή των υπερθεματιστών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών.

«Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προκύψει σοβαρότατες πλημμέλειες, παραλείψεις, αξιόποινες πράξεις, παραβάσεις καθήκοντος, ψευδείς βεβαιώσεις που πρέπει να ελεγχθούν από την ποινική δικαιοσύνη», σημείωσε Κρέτσος: Μας κάνουν επιθέσεις όσοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Σε ευθεία επίθεση κατά των ιδιοκτητών των καναλιών που δεν απέκτησαν άδεια προχώρησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία που οργάνωσε η ΓΓΕΕ.

Ο κ. Κρέτσος - ο οποίος δέχθηκε μήνυση από τον Alpha για τον διαγωνισμό της δημοπράτησης των αδειών και το πόθεν έσχες Καλογρίτσα-, υποστήριξε πως «δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη».
Epirusblog Gr
5 of 5
Τηλεοπτικές άδειες: Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος-Μαρινάκης
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4862061696119526400
Σχόλια
item