Γιάννενα: Πραγματογνωμοσύνη για το Πάρκο Πυρσινέλλα διατάσσει το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων Γιάννενα: Πραγματογνωμοσύνη για το Πάρκο Πυρσινέλλα διατάσσει το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πραγματογνωμοσύνη για το Πάρκο Πυρσινέλλα διατάσσει το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Πραγματογνωμοσύνη για το Πάρκο Πυρσινέλλα διατάσσει το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Το Γιαννιώτικο Σαλόνι (θέμα που ανέδειξε πρωτοσέλιδα χθες ο «Π.Λ.») θα συνεχίσει για αρκετό ακόμη καιρό να υφίσταται τη φθορά του χρόνου, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων δεν έλυσε τελικά το «γόρδιο δεσμό» του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος. 

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την εκδίκαση της αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου που εκδικάστηκε στις 15 Οκτωβρίου 2015, εξέδωσε τελικά απόφαση με την οποία διατάσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και επανάληψη της συζήτησης της αγωγής στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την απόφαση οι  πραγματογνώμονες θα γνωμοδοτήσουν  α) αν ταυτίζονται οι τίτλοι κτήσης που κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών με την έκταση του Πάρκου Πυρσινέλλα (στις εποχές που αναφέρονται δεν υπήρχαν τοπογραφικά διαγράμματα και οι εκτάσεις περιγράφονταν με όρια) β) τη φύση των επίδικων ακινήτων την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, γ) τη σημερινή φύση των επίδικων ακινήτων. 


Όπως γίνεται αντιληπτό η διαδικασία είναι χρονοβόρος, ενώ αρκετά μεγάλος χρόνος θα απαιτηθεί μέχρι να εκδοθεί και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου. 

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, με χθεσινή του δήλωση, ζητά εκ νέου να δοθεί πολιτική λύση με την οποία να αποδοθεί το Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) στους Γιαννιώτες. 


Ξεκαθαρίζει ότι  ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει η νομοθεσία,  κάνοντας λόγο για παράλογες απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου. 

«Όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία, ένας «πνεύμονας ζωής» για την πόλη διαλύεται και μάλιστα η κατάστασή του εγκυμονεί πλέον κινδύνους για τη δημόσια υγεία.  Δεν φυλάσσεται, δεν προστατεύεται, δεν συντηρείται, δεν αξιοποιείται», καταλήγει ο Δήμαρχος.

proinoslogos.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πραγματογνωμοσύνη για το Πάρκο Πυρσινέλλα διατάσσει το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7123448762333643899
Σχόλια
item