Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών
Να κλείσουν τις «τρύπες» στις ελεγκτικές διαδικασίες αλλά και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και οινοπνευματωδών, επιχειρούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, βάζοντας «μπροστά» το νέο Συντονιστικό όργανο.
Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ΣΔΟΕ, Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης Διαφθοράς, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Τελωνεία, Αστυνομία, Λιμενικό κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι, αποφάσισαν να συντονίσουν πληροφορίες και ελέγχους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη στελέχωση της Ομάδας Διοίκησης Έργου, υιοθετώντας μοντέλο που μοιάζει στο αντίστοιχο Γαλλικό και Αγγλικό σύστημα.
 
Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό σχέδιο, που καλούνται να υλοποιήσουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, οι πληροφορίες, οι οποίες επί του παρόντος είναι διάσπαρτες, θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο (real time) από το Συντονιστικό Κέντρο, το οποίο θα δίνει οδηγίες για συντονισμένους ελέγχους, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που διακινούν λαθραία καύσιμα, καπνικά, οινοπνευματώδη. 
Σε δεύτερη φάση, αυτό το Συντονιστικό Κέντρο θα αποκτήσει και επιχειρησιακό βραχίονα, προκειμένου η δράση να είναι άμεση και χωρίς καθυστερήσεις.
 
Την ώρα που οι ελεγκτικές υπηρεσίες προσπαθούν, πάντως, να συντονιστούν, δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα οι… παιδικές ασθένειες. Είναι ενδεικτικό πως ούτε επαρκείς έλεγχοι και διασταυρώσεις γίνονται με βάση το σύστημα εισροών- εκροών, ούτε έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ιχνηθέτηση των καυσίμων, με τις απώλειες των δημοσίων εσόδων να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Epirusblog Gr
5 of 5
Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων, τσιγάρων και ποτών
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4881388372101044773
Σχόλια
item