Στουρνάρας: Η εξυγίανση θα συνεχιστεί - Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν Στουρνάρας: Η εξυγίανση θα συνεχιστεί - Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στουρνάρας: Η εξυγίανση θα συνεχιστεί - Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν

Στουρνάρας: Η εξυγίανση θα συνεχιστεί - Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η εξυγίανση στον χρηματοπιστωτικό τομέα θα συνεχιστεί, και τα αποστήματα θα αφαιρεθούν, αποστέλλει με δήλωσή του ο Γιάννης Στουρνάρας στον απόηχο του πορίσματος της κεντρικής τράπεζας και του SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) για χορηγήσεις δανείων υπό προνομιακούς όρους στην Τράπεζα Αττικής

Με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για συνάντησή του με τον Κώστα Σημίτη, ο διοικητής της ΤτΕ δηλώνει με νόημα πως «η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό».

Προ δέκα ημερών ο κεντρικός τραπεζίτης είχε δεχθεί επίθεση από την Αυγή, και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έφοδο της εισαγγελίας Διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του, στο πλαίσιο έρευνας για διαφημιστικές καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναλυτικά η δήλωση Στουρνάρα

«Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία". Είναι ανάξιο σχολιασμού. 


Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:

1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.

2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.

3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.

"Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα». 

Epirusblog Gr
5 of 5
Στουρνάρας: Η εξυγίανση θα συνεχιστεί - Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3787409570365627975
Σχόλια
item