Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για την «Λευκή Νύχτα»

Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για την «Λευκή Νύχτα»
Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής, από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, αναφορικά με το αν οι έμποροι της πόλης θα συμμετέχουν τελικά ή όχι στη «Λευκή Νύχτα» που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τον Οκτώβριο.


Όπως δήλωσε χθες, μιλώντας στο Ioannina TV, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Γιώργος Νταλαμάγκας, η απόφαση αυτή, αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Όπως εξήγησε ο κ. Νταλαμάγκας η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» δεν ξεκίνησε από τον ίδιο τον Εμπορικό σύλλογο αλλά από άλλους συλλόγους συναφείς επαγγελμάτων. 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση, η οποία όπως τόνισε ο κ. Νταλαμάγκας έγινε για να εκφραστούν όλες οι απόψεις των εμπόρων που είτε μετέχουν είτε όχι στο σύλλογο, συμμετείχαν μόνο 26 έμποροι εκ των οποίων οι έξι αποχώρησαν προτού ψηφίσουν. 

«Αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανός για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση» ξεκαθάρισε ο κ. Νταλαμάγκας σημειώνοντας πως «αν ήθελαν οι έμποροι θα συμμετείχαν στη συνέλευση».

Ο κ. Νταλαμάγκας σημείωσε παράλληλα πως οι «Λευκές Νύχτες» θα πρέπει να δίνουν κίνητρο στον καταναλωτή: «Είναι ουσιαστικά μια ενέργεια που μπορεί να βοηθήσει και όχι να σώσει τους εμπόρους. Σε κάθε περίπτωση, το Διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει και θα ανακοινωθεί η απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Νταλαμάγκας αναφέρθηκε και στην συνολική «καθισμένη» εικόνα της αγοράς. Η εμπορική κίνηση είναι μειωμένη και αυτό αποτυπώνεται στους τζίρους των καταστημάτων. Οι έμποροι αδυνατούν να καλύψουν μέχρι και τις ασφαλιστικές τους εισφορές ενώ τα χρέη συσσωρεύονται.

«Ελπίζουμε να τελειώσει αυτός ο κατήφορος γιατί διαφορετικά θα επιβιώσουν μόνο οι ξένες μεγάλες αλυσίδες και ελάχιστοι μικροί έμποροι» σημειώνει καταλήγοντας.

Πυρά από τη ΔΡΑΣΥ
Εξάλλου, ως «φιέστα» χαρακτηρίζει τη διοργάνωση της «λευκής νύχτας» και στην πόλη μας, η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση, καλώντας τους εργαζόμενους, φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες, να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί.

Η παράταξη, έκανε γνωστή την αντίθεσή της, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κι επανέρχεται με ανακοίνωσή της, στην οποία κάνει λόγο για προσπάθεια απελευθέρωσης του ωραρίου.

«Η ζοφερή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο αποτυπώνεται ως εξής: Οι απολυμένοι ξεπερνούν τις 250.000, με μισθούς 200 έως 600 €, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας (3ωρα-4ωρα-6ωρα) και την απόλυση να κρέμεται καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους.
Οι κατεστραμμένοι μικροεπαγγελματίες που είναι πάνω από 150.000, οδηγήθηκαν βίαια σε κλείσιμο και πλήρη εξαθλίωση, με χιλιάδες από αυτούς να βρίσκονται στα πρόθυρα της καταστροφής. 
Οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με συμβάσεις 2μηνες-3μηνες-6μηνες, να δουλεύουν με μισθούς πείνας και πολλές φορές 12ωρα, χωρίς κανένα δικαίωμα. Επιχειρούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, για εργαζόμενους δούλους, στις προσταγές του κεφαλαίου», σημειώνει η ΔΡΑΣΥ.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για την «Λευκή Νύχτα»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6662375416967185915
item