Γιάννενα: Χωρίς πυρασφάλεια το σχολικό συγκρότημα του Κάστρου Γιάννενα: Χωρίς πυρασφάλεια το σχολικό συγκρότημα του Κάστρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Χωρίς πυρασφάλεια το σχολικό συγκρότημα του Κάστρου

Γιάννενα: Χωρίς πυρασφάλεια το σχολικό συγκρότημα του Κάστρου
Στο θέμα της συνύπαρξης του σχολείου με το Ειδικό, επανέρχεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού. Πρόκειται για τα σχολεία που συστεγάζονται στο συγκρότημα του Κάστρου και ξεκίνησαν με αντιπαράθεση τη χρονιά.
Ο σύλλογος, στην ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση του 2ου Ειδικού Σχολείου ήταν λάθος, καθώς το κτίριο αφενός δεν πληρεί τις προυποθέσεις και αφετέρου το 9ο, ως διαπολιτισμικό θα έπρεπε να διατηρεί τους χώρους του και τον εξοπλισμό του.
Υποστηρίζει ότι στη συνάντηση του Απριλίου, όπου συμφωνήθηκε η παραχώρηση σώρων για τη δημιουργία αιθουσών διδασκαλίας του 2ου Δημοτικού, ο Σύλλογος δεν παραβρίσκονταν και συμπληρώνει ότι ο χώρος που τελικά παραχωρήθηκε είναι μεγαλύτερος από κείνον που είχε συμφωνηθεί.
"Ως αποτέλεσμα, αυτή η απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής, έχει, να μειωθεί κατά πολύ ο χώρος συνάθροισης των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπου πλέον είναι φανερό με γυμνό μάτι ότι ο χώρος δεν επαρκεί για όλους τους μαθητές του συγκροτήματος.
Σε μια πόλη όπου η βροχή όλο τον χειμώνα είναι κυρίαρχη και ο χώρος συνάθροισης των παιδιών είναι απαραίτητος ώστε να μπορούν την ώρα του διαλείμματος να λειτουργήσουν με ασφάλεια.!!!!
Ακόμα να αναφέρουμε ότι το πιο τραγικό και εγκληματικό είναι ότι το σχολείο μας λειτουργεί χωρίς την εγκεκριμένη μελέτη ενεργετικής πυροπροστασίας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας!!!!
Για όλα τα προαναφερόμενα υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.
Τελικά, η αδυναμία της πολιτείας και της Δημοτικής Αρχής να λύσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης έχει σαν αποτέλεσμα να φέρει σε δύσκολη θέση γονείς και μαθητές και να κατηγορηθούμε για ρατσιστική συμπεριφορά κάτι που ουδέποτε ίσχυε και ισχύει.!! 
Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Χωρίς πυρασφάλεια το σχολικό συγκρότημα του Κάστρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4035683184198279394
Σχόλια
item