Γαλλική Ριβιέρα: Έδιωξαν από την παραλία τουρίστρια γιατί φορούσε... μπουρκίνι

Γαλλική Ριβιέρα: Έδιωξαν από την παραλία τουρίστρια γιατί φορούσε... μπουρκίνι

Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις των Γάλλων και άλλων παραθεριστών, οι οποίοι απαίτησαν την απομάκρυνση της γυναίκας.

Μια Αυστραλέζα τουρίστρια υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει παραλία στη γαλλική Ριβιέρα, καθώς οι παραθεριστές παρατήρησαν ότι φορούσε μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα, όπως φαίνεται στα πλάνα που πρόβαλε  τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας.

 

Η Ζεϊνάμπ Αλσέλχ ταξίδεψε από το Σίδνεϊ πριν από αρκετές εβδομάδες παρέα με τους γονείς της, θέλοντας να επιδείξει αλληλεγγύη στους Μουσουλμάνους της Γαλλίας. 


Μαζί της είχε, προκειμένου να τα μοιράσει, μπουρκίνι, τα οποία είχαν σχεδιαστεί στην Αυστραλία, κι ήταν στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Καθώς εκείνη και η μητέρα της, που φόραγαν μπλε μπουρκίνι, μαζί με τον πατέρα κάθισαν κάτω από μια μεγάλη ροζ ομπρέλα, ένας άνδρας απείλησε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και μια ξανθιά γυναίκα έδειξε με τον αντίχειρά της προς τα κάτω, μια χειρονομία αποδοκιμασίας, δείχνουν οι εικόνες από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Seven. 

«Είναι λυπηρό, δεν είναι δίκαιο» είπε η ίδια σε μια εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή. «Μας απείλησαν ντόπιοι προκειμένου να φύγουμε από την παραλία και, εάν δεν το κάναμε, θα τηλεφωνούσαν στην αστυνομία. 


Δεν ήταν καθόλου χαρούμενοι με την παρουσία μας εδώ…». Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Seven δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Δικαστής στη Νίκαια της Γαλλίας αυτόν τον μήνα αποφάνθηκε ότι το μέτρο της απαγόρευσης του μπουρκίνι είναι παράνομο. «Πιστεύω ότι η απαγόρευση είναι γελοία. 


Δεν έχει κανένα νόημα, δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του μπουρκίνι και αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών» υπογράμμισε η γυναίκα, αναφερόμενη στην επίθεση στη γαλλική πόλη όπου 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας άνδρας έριξε επάνω τους το φορτηγό που οδηγούσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλική Ριβιέρα: Έδιωξαν από την παραλία τουρίστρια γιατί φορούσε... μπουρκίνι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2303614095267925981
item