Μητσοτάκης: Απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείναμε - Ζητούμε επιτακτικά εκλογές Μητσοτάκης: Απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείναμε - Ζητούμε επιτακτικά εκλογές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης: Απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείναμε - Ζητούμε επιτακτικά εκλογές

Μητσοτάκης: Απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείναμε - Ζητούμε επιτακτικά εκλογές

«Είμαστε αξιόπιστοι και ακέραιοι και μπορούμε να εφαρμόσουμε όλα όσα είπαμε, δεν παμε στην Ευρώπη ως επαίτες, ούτε έχοντας ανέφικτους στόχους» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της συνέντευξης τύπου της ΝΔ που είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής και κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινοβραδινή ομιλία του στη ΔΕΘ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δίνει αυτή την ώρα.

Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Είμαστε αξιόπιστοι και ακέραιοι και μπορούμε να εφαρμόσουμε όλα όσα είπαμε, δεν παμε στην Ευρώπη ως επαίτες, ούτε έχοντας ανέφικτους στόχους.

Ζητούμε εκλογές επιτακτικά γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο υπονομεύει του ίδιους τους δημοκρατικούς μας θεσμούς Ένας τρόπος υπάρχει ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, με τις εκλογές, τόνισε επίσης.

Ερωτηθείς για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είπε ότι δεν βιάζεται εκείνος για εκλογές αλλά το 85% των πολιτών. Τόνισε επίσης ότι και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσει ευρύτερες συμμαχίες για να προχωρήσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.


Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο γα την οικονομία αλλά γιατί υπονομεύει τους θεσμούς, πρόσθεσε για να συνπληρώσει στη συνέχεια: Έχω μιλήσει εκτεταμένα για αυτό έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικότητας. 

Οι εκλογές έχουν ένα κόστος αλλά η παραμονή της Κυβέρνησης είναι ακόμα πιο ακριβή.

Για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ενώ ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα, καθυστέρησε 8 μήνες να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση με αποτέλεσμα τον δημοσιονομικό κόφτη. 


Υπάρχουν 2,8 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί λόγω των καθυστερήσεων, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξέφρασε την απορία για την καθυστέρηση. Προειδοποίησε επίσης τον κ Τσίπρα ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να ξαναμπεί στην περιπέτεια της αέναης διαπραγμάτευσης.

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, επανέλαβε ότι η ΝΔ έχει υποστηρίξει πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Τόνισε ότι εγείρονται σοβαρά θέματα για τα πόθεν έσχεν των υπερθεματιστών και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα, να λέει, πως όποιου υπερθεματιστή το πόθεν έσχες είναι προβληματικό, η άδεια θα πάει στον επόμενο». 


«Αλήθεια;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης,«δεν έγινε έλεγχος στα Πόθεν Έσχες;». Πάντως υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παππά και δεν θα ορίσει αριθμητικά τις άδειες. «Θέλουμε πολυφωνία και όχι έλεγχο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το θέμα του κ. Γεωργίου είναι στη δικαιοσύνη, δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο. Υπενθύμισε πως το 2009 ο Κώστας Καραμανλή ζητούσε εθνική συνεννόηση, λίγο καιρό μετά ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», ωστόσο 8 μήνες μετά μπήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα.

Epirusblog Gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Απολύτως εφαρμόσιμο το σχέδιο που προτείναμε - Ζητούμε επιτακτικά εκλογές
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1067617964249036115
Σχόλια
item