Θεσπρωτία: Κρανίου τόπος και πάλι το νεκροταφείο στο Φοινίκι Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Κρανίου τόπος και πάλι το νεκροταφείο στο Φοινίκι Φιλιατών (+ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Κρανίου τόπος και πάλι το νεκροταφείο στο Φοινίκι Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Κρανίου τόπος και πάλι το νεκροταφείο στο Φοινίκι Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)
Σε κρανίου τόπος μετατράπηκε το νεκροταφείο στο χωριό Φοινίκι του Δήμου Φιλιατών. 
 
Μετά από δυνατό άνεμο που σάρωσε την περιοχή, στην κακοκαιρία που χτύπησε το τελευταίο 48ωρο, έσπασαν τεράστια κλαδιά δέντρων με αποτέλεσμα να καταστραφούν τάφοι και μνήματα. 

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. 

 
Οι κάτοικοι του χωριού απελπισμένοι, ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν μπροστά τους. 
 
 
 
Υπενθυμίζουμε πως και πριν δύο χρόνια, στο ίδιο νεκροταφείο είχαν σημειωθεί ανάλογες ζημιές, πάλι μετά από πτώση κλαδιών του ίδιου δέντρου.
 


Πλέον τους είναι αδύνατο να μπουν στο νεκροταφείο ενώ θα κληθούν να καταβάλλουν αρκετά χρήματα για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στους τάφους των αγαπημένων τους ανθρώπων. 

Όπως τονίζουν, εδώ και πολύ καιρό είχαν ζητήσει να κοπούν και να απομακρυνθούν τα τεράστια δέντρα από τον χώρο του νεκροταφείου, όμως κανένας δεν έπαιρνε τέτοια ευθύνη. 

Το αποτέλεσμα δυστυχώς υπήρξε τραγικό. 


«Είμαστε θυμωμένοι, εξοργισμένοι και πολύ στεναχωρημένοι με αυτό που έχει συμβεί», ανέφερε κάτοικος του χωριού. 
 
 
Προς το παρόν δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την απομάκρυνση των σπασμένων δέντρων και την αποκατάσταση της τάξης στο νεκροταφείο. 
 
Οι άνθρωποι με δυσκολία μπορούν να εισέλθουν στο χώρο και το μόνο που κάνουν είναι να μετρούν τις ζημιές καθώς αρκετοί τάφοι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. 

thespro.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κρανίου τόπος και πάλι το νεκροταφείο στο Φοινίκι Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7388854396798249975
Σχόλια
item