Γιάννενα: Θερμή υποδοχή για την Ανθή Λιάγκου Γιάννενα: Θερμή υποδοχή για την Ανθή Λιάγκου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θερμή υποδοχή για την Ανθή Λιάγκου

Γιάννενα: Θερμή υποδοχή για την Ανθή Λιάγκου
Ενθουσιασμένη από την ατμόσφαιρα και το κλίμα των παραολυμπιακών αγώνων αλλά πεισμωμένη και αποφασισμένη να κερδίσει ένα παραολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο το 2020 επέστρεψε στα Γιάννινα το βράδυ της Τρίτης η 5η Παραολυμπιονίκης στη σφαιροβολία, αθλήτρια του Πύρρου ΑμεΑ Ανθή Λιάγκου.
Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων της επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από συγγενείς, φίλους και συναθλητές στον Πύρρο, που την αποθέωσαν, όπως και τον προπονητή της Σταύρο Στραγάλη.
Η Ανθή Λιάγκου έμεινε μακριά από την προσωπική της επίδοση, αλλά και από την επίδοση που φαινόταν ότι είχε στα χέρια της μέχρι και στην προθέρμανση, κάνοντας στον αγώνα μερικές σπουδαίες βολές, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν.
Έμεινε έτσι στην 5η θέση που συνιστά πάντως μια κορυφαία διάκριση.
«Ήθελα να κάνω κάτι περισσότερο και να επιστρέψω με ένα μετάλλιο. Δεν θα τα παρατήσω όμως παρότι είμαι λίγο απογοητευμένη, γιατί τα μετάλλια ήταν εντός των δυνατοτήτων μου. 
Αυτός ο αγώνας μου έδωσε ένα καλό μάθημα και με πείσμωσε περισσότερο για τη συνέχεια», τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει πως οι συνθήκες της προετοιμασίας είναι δύσκολες στην πόλη, αλλά σταδιακά τα πράγματα βελτιώνονται.
«Η κοινωνία βλέπει διαφορετικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλο και περισσότεροι μας συμπαρίστανται και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε», σημείωσε.

Ο προπονητής της Στ. Στραγάλης τόνισε πως η Ανθή επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα του αγώνα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε μακριά από τις προσωπικές της επιδόσεις.

«Οι δυνατότητες της Ανθής είναι πολύ μεγάλες και θα δουλέψουμε πιο σκληρά για να φέρουμε ένα μετάλλιο από το Τόκιο το 2020. 

Η ατμόσφαιρα και το μέγεθος των αγώνων την «μπλόκαραν», αλλά οι μεγάλοι αθλητές θα πρέπει να μπορούν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Στραγάλης.
Παράλληλα, τόσο ο προπονητής της ομάδας του Πύρρου όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Τσιούρης απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στα άτομα με αναπηρίες που τυχόν παραμένουν ακόμη κλεισμένα στα σπίτια τους χωρίς αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες να επισκεφθούν το σύλλογο.

«Να έρθουν και να βρούμε μαζί το άθλημα που τους ταιριάζει. Μπορούμε να τους βοηθήσουμε και είναι θετικό ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία μεγάλη στήριξη από την Ομοσπονδία και τον ΟΠΑΠ που είναι ο χορηγός, για να συμμετέχουμε σε διεθνείς διοργανώσεις που δίνουν το εισιτήριο για τους παραολυμπιακούς», τόνισε ο κ. Στραγάλης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που η πολυετής προσπάθεια της Ανθής και του Σταύρου ανταμείβεται με τη συνέπεια της παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις. 

Θέλουμε και άλλες συμμετοχές ατόμων με αναπηρίες, θέλουμε να τους βοηθήσουμε να συμμετέχουν και στα κοινωνικά δρώμενα, ώστε η καθημερινότητά τους να είναι γεμάτη», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πύρρου Χρ. Τσιούρης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
epirusonline.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Θερμή υποδοχή για την Ανθή Λιάγκου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4687447055739588187
Σχόλια
item