Γιάννενα: Προβληματική συνύπαρξη με προϊστορία Γιάννενα: Προβληματική συνύπαρξη με προϊστορία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Προβληματική συνύπαρξη με προϊστορία

  Γιάννενα: Προβληματική συνύπαρξη με προϊστορία

Το θέμα της συνύπαρξης του 9ου δημοτικού σχολείου και του 2ου ειδικού δημοτικού σχολείου στο Κάστρο φαίνεται πως θα είναι ένα από αυτά που θα αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες της εκπαίδευσης και τη φετινή σχολική χρονιά.

Η συστέγαση των δύο σχολείων έχει αποδειχθεί προβληματική μέχρι σήμερα, με κάποιους από τους γονείς του 9ου δημοτικού σχολείου να επιδιώκουν με κάθε τρόπο τον εκδιωγμό του 2ουειδικού, προβάλλοντας ως λόγο την ανεπάρκεια χώρων, κάτι, όμως, που υποκρύπτει ρατσιστική αντιμετώπιση, έχοντας να κάνει με την παρουσία παιδιών με αναπηρίες.

Λίγα 24ωρα πριν τον αγιασμό της Δευτέρας, η διάθεση ορισμένων να δημιουργηθεί εχθρικό περιβάλλον και στην ουσία να εξαναγκαστεί η δημοτική αρχή σε αναζήτηση άλλων λύσεων για τη στέγαση του 2ου ειδικού δημοτικού σχολείου, φάνηκε για μία ακόμη φορά. 
Με το που ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι λειτουργικές ανάγκες των δύο σχολείων, ειδοποιήθηκε η αστυνομία να επέμβει για πολεοδομικές παραβάσεις.
Ο σκοπός επετεύχθη για όσους είχαν την πρωτοβουλία, καθώς οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά, με τους εργάτες να αποχωρούν υπό τον φόβο της αυτόφωρης σύλληψης, έστω κι αν υπήρχαν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι απαιτούμενες άδειες, που απλώς δεν είχαν προσκομιστεί στο σχολείο.
 Άλλωστε, όπως είχε τονίσει στα μέσα της εβδομάδας ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, η καθυστέρηση έναρξης των εργασιών συνδεόταν με την προσπάθεια του δήμου να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.
«Κάποιοι θέλουν να κωλυσιεργήσουν και να εκφοβίσουν. Δε θέλουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να συνυπάρχουν στο σχολείο με τα παιδιά τους», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Τσαμπαλάς.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν, ενώ δεδομένη είναι η βούληση της δημοτικής αρχής να μην υποχωρήσει σε μια παράλογη απόφαση. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, όπως και ο κ. Τσαμπαλάς, επέλεξαν το σχολείο στο Κάστρο ως ένα από αυτά που θα παραστούν στον αγιασμό τη Δευτέρα. 
ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ»
Κατά τα άλλα, έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές είναι οι σχολικές μονάδες του δήμου Ιωαννιτών. 
Οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο, θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να διασφαλίζουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.
Τις τελευταίες μέρες ολοκληρώνονται εργασίες κοπής χόρτων στις σχολικές αυλές και γενικού καθαρισμού των σχολικών αιθουσών.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, εκτός από τον αγιασμό στα δύο δημοτικά σχολεία του Κάστρου στις 9.30 το πρωί, θα βρεθεί και στις τελετές αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας (ώρα 8.45) και στο Γυμνάσιο Περάματος (ώρα 10.30). 
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας θα παραστεί στον αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας και στο Μουσικό Σχολείο (ώρα 9.30), η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παρασκευή Τσίλη στο Γυμνάσιο Βελισαρίου (ώρα 10.00) και στο 1ο Λύκειο (ώρα 10.30), ενώ ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας και στο 9οΔημοτικό και 2ο ειδικό σχολείο.
agon.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
  
Γιάννενα: Προβληματική συνύπαρξη με προϊστορία
Epirusblog Gr
5 of 5
  
Ιωάννινα 7944228935357465674
Σχόλια
item