Γιάννενα: Άριστα μέχρι τώρα στην Πλάκα… Ώρα να «τρέξει» η χρηματοδότηση για την αναστήλωση!

Γιάννενα: Άριστα μέχρι τώρα στην Πλάκα… Ώρα να «τρέξει» η χρηματοδότηση για την αναστήλωση!
Πιο άριστα κι από το άριστα... Αυτή ήταν η εκτίμηση της επιτροπής παρακολούθησης που έχει συσταθεί για την αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας, η οποία εξέτασε την πορεία των εργασιών μέχρι και σήμερα.
Όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρια κάλυψαν το κενό που υπήρχε και έθεσαν τις βάσεις ώστε, με την οριστικοποίηση των μελετών, να ξεκινήσει σε μερικούς μήνες, η αναστήλωση του γεφυριού.
erga gef1
Στην σύσκεψη που έγινε μετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι –Περιφέρεια Ηπείρου, Πολυτεχνείο, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, Τεχνικό Επιμελητήριο, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γιώργος Σμύρης, που έχει αναλάβει τον συντονισμό των εργασιών αναστύλωσης.
Στο γεφύρι της Πλάκας ολοκληρώθηκαν οι πασσαλώσεις ενώ αποφασίστηκε να ανασυρθούν και τα υπόλοιπα τμήματα που παραμένουν στην κοίτη του ποταμού.
Η προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες –μέχρι την άνοιξη- είναι να ολοκληρωθούν οι οριστικές μελέτες για την αναστήλωση του γεφυριού.
Μέχρι σήμερα το κόστος όλων των εργασιών που γίνονται έχει καλύψει η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει και τον γενικό συντονισμό.
Στο εξής θα πρέπει οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου να λάβουν σάρκα κι οστά.
erga gef3
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το έργο θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα και τόνισε ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και για την ανάγκη να εξευρεθούν πόροι για την συνέχισή τους.
Κοινή εκτίμηση είναι ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχει αποδώσει μέχρι σήμερα σημαντικά αποτελέσματα και εγγυάται ότι η αναστήλωση του γεφυριού θα γίνει πραγματικότητα.
ΦΩΤΟ: Κώστας Μπατσής
Epiruspost.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άριστα μέχρι τώρα στην Πλάκα… Ώρα να «τρέξει» η χρηματοδότηση για την αναστήλωση!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7024252631667859096
item