Μπαλτάς για Ελληνικό: Δεν είναι η ιδανική σύμβαση - είναι μια σύμβαση με συμβιβασμούς Μπαλτάς για Ελληνικό: Δεν είναι η ιδανική σύμβαση - είναι μια σύμβαση με συμβιβασμούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μπαλτάς για Ελληνικό: Δεν είναι η ιδανική σύμβαση - είναι μια σύμβαση με συμβιβασμούς

Μπαλτάς για Ελληνικό: Δεν είναι η ιδανική σύμβαση - είναι μια σύμβαση με συμβιβασμούς

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κωλοτούμπας» της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης του Ελληνικού, επιχείρησε να αποσείσει ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής μετά τη σκληρή κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση για όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση για το έργο.

«Δεν είναι η ιδανική σύμβαση.Είναι μία σύμβαση εντός του καπιταλισμού με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, αλλά είναι βελτιωμένη. Δεν απεμπολούμε τις ιδέες μας που μας έφεραν εδώ. Διεκδικούσαμε άλλη μορφή επένδυσης για το Ελληνικό και άλλη μορφή αποκρατικοποιήσεων.

Όταν όμως δίνεις μια μάχη ξέρεις ότι ο αντίπαλος μπορεί να είναι ισχυρότερος και αν θέλεις να συνεχίσεις τον αγώνα κάνεις τέτοιους συμβιβασμούς. Ο δρόμος για το σοσιαλισμό είναι μακρύς με συμβιβασμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο Υπουργός Πολιτισμού μάλιστα προσπαθώντας να αποκρούσει τις αιχμές περί «κωλοτούμπας» της κυβέρνησης στην αξιοποίηση του Ελληνικού, υποστήριξε ότι «υπάρχει η συνέχεια του πριν και του μετά κι όχι μία στροφή και κωλοτούμπα».

Σχολιάζοντας, δε, την ομιλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το χαρακτηρισμό του «Αθηναϊκή Ριβιέρα» ο κος Μπαλτάς αντέτεινε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να γίνει η περιοχή «Ριβιέρα», κατηγορώντας μάλιστα τον βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι η σύγκριση της χώρας με τη Γαλλική Ριβιέρα και την Κόστα Μπράβα στην Ισπανία δείχνει «υποτέλεια» ενώ η Ελλάδα όπως είπε είναι ευλογημένη.

Epirusblog Gr
5 of 5
Μπαλτάς για Ελληνικό: Δεν είναι η ιδανική σύμβαση - είναι μια σύμβαση με συμβιβασμούς
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 60058138657455324
Σχόλια
item