Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Ωραιόκαστρο Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Ωραιόκαστρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Ωραιόκαστρο

Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Ωραιόκαστρο

Αφορμή οι δηλώσεις Κικίλια περι "ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς".

Νέους διαξιφισμούς μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας έφερε η δήλωση του Βασίλη Κικίλια, συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, για τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα λέγοντας ότι «είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και πλέον σε πολλά σχολεία μας». 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια: «Το πως θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα. Γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους. 


Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας. Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί». 
 
"Η Κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες. 


Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών. Οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό", καταλήγει η ανακοίνωση. 

Απαντώντας στο συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Κικίλια πώς δεν βρήκε ούτε μια λέξη πολιτικής καταδίκης για την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, παρότι  έχουν ήδη γίνει αντικείμενο παρέμβασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

“Είναι τόσο δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για τήρηση της νομιμότητας και να καταδικάσει ξενοφοβικές στάσεις και προτροπές σε άσκηση βίας;” διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: “Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση. 


Για το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, πέρα από μια απλή παράθεση αφηρημένων προσδιορισμών («κρίσιμο», «πολύπλοκο», «πιεστικό», «σύνθετο»), αναμένουμε κάποια πιο σαφή πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση”.

«Όταν διαβάζουν στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, να βγάζουν τους παραμορφωτικούς φακούς προπαγάνδας που φορούν…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ δίνοντας απάντηση στο γραφείο τύπου του κυβερνώντος κόμματος. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Ωραιόκαστρο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6616725580064810769
Σχόλια
item