Επεισόδια & καπνογόνα στο Ρέθυμνο για τους μετανάστες

Επεισόδια & καπνογόνα στο Ρέθυμνο για τους μετανάστες
Μέλη αντιφασιστικών ομάδων στο Ρέθυμνο ήρθαν στα χέρια με άτομα που διαφωνούν στη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη με την αστυνομία να προλαβαίνει τα χειρότερα προχωρώντας σε ρίψη δακρυγόνων.
















Οι συμπλοκές σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12 σήμερα το πρωί, έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου. 

Οι δυο ομάδες ήρθαν στα χέρια με την αστυνομία να παρεμβαίνει και να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους χωρίσει.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αντικείμενο την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη. 

















Σύμφωνα με πληροφορίες, από το rethemnosnews.gr, οι περισσότεροι από τα μέλη των διαφωνούντων με την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη προέρχονταν από γειτονικές πόλεις του νησιού.

Το κάλεσμα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου, ανέφερε:
«Την Τετάρτη 28/09 εν όψει του δημοτικού συμβουλίου και τη συζήτηση για το προσφυγικό, διάφοροι γνωστοί- άγνωστοι ξενοφοβικοί, οι ψεκασμένοι ρατσιστές του Σώρρα και γνωστότατοι χρυσαυγίτες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σπέρνοντας φόβους και ψέματα για την έλευση των ξενιτεμένων των πολέμων και της ανισότητας.

»Εμείς απαντάμε μαζικά με συγκέντρωση στις 12.00 στο δημαρχείο, θέλοντας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους τους απόκληρους της γης. Ούτε σπιθαμή γης στους απόγονους των ναζί. Με τους πρόσφυγες ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε μαζί».


epirusblog.gr
5 of 5
Επεισόδια & καπνογόνα στο Ρέθυμνο για τους μετανάστες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 256132957257097686
item