Ήπειρος: Νέο κύμα με καταιγίδες αναμένεται στην Ήπειρο

Ήπειρος: Νέο κύμα με καταιγίδες αναμένεται στην Ήπειρο

Ενώ ακόμη τα παράλια της Ηπείρου και κυρίως η Πέρδικα και τα Σύβοτα δεν έχουν ηρεμήσει από την πρωτοφανή σε σφοδρότητα κακοκαιρία, που προξένησε ζημιές και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ένα νέο  κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσει σήμερα το Ιόνιο και την Ήπειρο, σύμφωνα με τις χθεσινές προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Το τριήμερο από Παρασκευή  έως την Κυριακή τα πιο έντονα φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στο Βόρειο Ιόνιο, ωστόσο ο καιρός στα ηπειρωτικά θα διατηρηθεί άστατος με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας σποραδικές καταιγίδες ιδιαίτερα στα ορεινά.


 Το διήμερο που προηγήθηκε σημειώθηκε ρεκόρ για μήνα Σεπτέμβριο σε ύψη βροχής σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, με αποκορύφωμα ασφαλώς τα 135 χιλιοστά που μετρήθηκαν στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας. 


Αλλά και στα Γιάννενα, που η βροχόπτωση ήταν σχετικά πιο ήπια σε σύγκριση με τα παράλια, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ύψος βροχής ξεπέρασε κατά πολύ το μέσο όρο των προηγούμενων χρόνων που ήταν 54 χιλιοστά, καθώς μετρήθηκε σε 74 χιλιοστά. 

Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η ανωτέρω ποσότητα βροχής έπεσε στη διάρκεια 28 ωρών, όπως δήλωσε ο καθηγητής Άρης Μπαρτζώκας. 

Και χθες πάντως έπεσε αρκετό νερό στην πόλη των Ιωαννίνων, καθώς από το πρωί μετρήθηκαν 32,2 χιλιοστά. 


Οι μεγαλύτερες όμως ποσότητες καταγράφηκαν στο Πληκάτι Κόνιτσας 44,2, στο Τσεπέλοβο 37,2 και στο Μέτσοβο 36,4.

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Νέο κύμα με καταιγίδες αναμένεται στην Ήπειρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7343642737342384238
item