Σοβαρά ερωτήματα από την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα Σοβαρά ερωτήματα από την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σοβαρά ερωτήματα από την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Σοβαρά ερωτήματα από την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την έφοδο των  εισαγγελέων διαφθοράς στο γραφείο της εταιρίας του συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς πραγματοποιήθηκε έλεγχος, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση της ΤτΕ μέσω της οποίας απορρίφθηκε η πρόταση για το νέο διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, ενώ δόθηκε και εντολή απαγόρευση χορήγησης νέων δανείων.

Για πολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, η οποία τονίζει ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός της γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Η ερευνά που έγινε στην εν λόγω διαφημιστική εταιρεία αφορούσε τυπικό έλεγχο παραστατικών σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσε για το θέμα της Τράπεζας Αττικής. 


Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κεντρικό τραπεζίτη ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση δεν επηρεάζεται από την έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία, όπως συμφώνησαν, λειτουργεί ανεξάρτητα.

Ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής που απορρίφθηκαν, ήταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος προοριζόταν για τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου και ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου.

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, ο κ. Ρουμελιώτης κρίθηκε ακατάλληλος λόγω έλλειψης εκτελεστικής εμπειρίας σε πιστωτικό οργανισμό και ο κ. Σαπουτζόγλου, που είχε προηγούμενη θητεία στην τράπεζα Proton Bank, κρίθηκε ότι δεν είχε τα τυπικά προσόντα για τη θέση.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε πριν από λίγο και η ΝΔ με τίτλο «Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν αγγίζει κανέναν και μας βρίσκει όλους απέναντι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την ώρα που η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα "πόθεν έσχες" των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με "βοσκοτόπια" στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού.

Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.

Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.

Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας.

Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια»

Πηγή: http://www.skai.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Σοβαρά ερωτήματα από την έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3029083007976654132
Σχόλια
item