Ραγδαία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και μικρή άνοδος για τη ΝΔ: η εξίσωση των γκάλοπ

Ραγδαία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και μικρή άνοδος για τη ΝΔ: η εξίσωση των γκάλοπ
Εξαιρετικά δυσάρεστη για την κυβέρνηση είναι η αποτύπωση των αισθημάτων των ψηφοφόρων, ακριβώς έναν χρόνο από τις εκλογές του 2015 που οδήγησαν πανηγυρικά ξανά στο Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα,παρά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Μarc και ολοκληρώθηκε μόλις σήμερα Τετάρτη δείχνει ότι σε επίπεδο κοινωνίας κυριαρχεί το αίσθημα της ανησυχίας, της απογοήτευσης και της οργής.

Οι πολίτες έχουν απωλέσει ακόμη και την προσδοκία...ελπίδας ενώ οκτώ στους δέκα πολίτες ανησυχούν ότι τα χειρότερα έρχονται.

Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι ένα συντριπτικό ποσοστό (66%) των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζονται τα αισθήματα απογοήτευσης, θυμού και οργής.  

Βαρύ πλήγμα στο Μαξίμου το θέμα των καναλιών

Βαρύτατο είναι και και το πλήγμα που έχει δεχθεί η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού και από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και όσα ξετυλίγονται γύρω απ 'αυτές. 

Η διαδικασία που επελέγη από το Μαξίμου για την διανομή των νέων τηλεοπτικών αδειών, οι αποκαλύψεις για τον υποψήφιο καναλάρχη Χρήστο Καλογρίτσα, τα επίμαχα δάνεια και τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, εδραιώνουν την άποψη στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (74,6% ) ότι πίσω κρύβονταν πολιτικές σκοπιμότητες.  

Δεν δείχνει δυναμική διείσδυσης η ΝΔ 

Προβληματική δείχνει την ίδια ώρα και η διείσδυση της Ν.Δ στους ψηφοφόρους πέραν της δεξαμενής της, παρά τη ραγδαία φθορά που έχει υποστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να κερδίζει πλέον κατά κράτος ως προς την «εικόνα» του ,τον Αλέξη Τσίπρα αλλά η ΝΔ δεν μπορεί να βρει επαρκή «δίοδο» επικοινωνίας με την κοινωνία.

Ο Μητσοτάκης έχει καλύτερο σχέδιο από τον Τσίπρα λέει το 33,7% έναντι του 15,2% - με νικητή τον κανένα- αλλά η ΝΔ δεν πείθει ότι αν ήταν σήμερα στην κυβέρνηση θα τα έκανε καλύτερα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να ανατρέψει την σχεδόν «ισοπαλία». ανάμεσα στο 34,6% των πολιτών που θεωρεί ότι «τα πράγματα θα ήταν καλύτερα» και στο 34,3% που θεωρεί ότι « τα πράγματα θα ήταν χειρότερα» αν κυβερνούσε η ΝΔ.

Και να μπορέσει να απαντήσει στο αμάχητο προς το παρόν αντεπιχείρημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν δέχονται κριτική « και εσείς κάνατε τα ίδια για 30 χρόνια».

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και κυρίως οι αποκαλύψεις για τον άξονα ΣΥΡΙΖΑ - Καλογρίτσας - Attica Bank θεωρούν στη ΝΔ ότι είναι το πεδίο στο οποίο μπορούν να πλήξουν ανεπανόρθωτα το ηθικό πλεονέκτημα που εξακολουθεί να διεκδικεί το Μαξίμου και η κυβέρνηση.

Ξανά μάχες στα μαρμαρένια αλώνια της διαπλοκής 

Οσο η φθορά της κυβέρνησης γίνεται πιο προφανής και όσο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν την καρπώνεται αρκούντως εντυπωσιακά  οι πολιτικές μάχες προβλέπονται σκληρές.   

Ηδη το Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση για την υπόθεση της τράπεζας Αττικής.
«Θα βρει κάτι να πει ο κ. Μητσοτάκης για τα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το κόμμα του από την Τράπεζα Αττικής;»ανέφεραν κυβερνητικές πηγές κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι έχουν φεσώσει με 13 εκατ. ευρώ την Τράπεζα Αττικής, για την οποία σήμερα υποτίθεται ότι κόπτονται».

ΝΔ: Η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό   

Η ΝΔ στην απάντησή της αποφεύγει να απαντήσει αν έχει λάβει όντως δάνειο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναζητά αντιπερισπασμό και επικαλείται την απαγόρευση που επέβαλε ο Μητσοτάκης στο καταστατικό της για λήψη νέων δανείων.  

 «Η κυβέρνηση αναζητά αντιπερισπασμό για να ξεφύγει από το προκλητικό λάθος του πρωθυπουργού που μίλησε για ”προσωρινούς υπερθεματιστές“ και επιχειρεί να καλύψει με αυτόν τον τρόπο τις τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που δεν έλεγξαν ουσιαστικά τα πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών» αναφέρεται  στην ανακοίνωση . 

Θυμίζει πως η  ΝΔ ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα κόμματα καικαρφώνει Τσίπρα και  ΣΥΡΙΖΑ πως επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή“.

«Γι' αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώσει καλύτερα   
Δηκτικό ήταν το σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ που συστήνει στην κ.Γεροβασίλη να ενημερωθεί από τον κ. Σπίρτζη για το θέμα της Attica Bank
To Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
Κυρία Γεροβασίλη πείτε στον κ. Σπίρτζη να σας ενημερώνει καλύτερα πριν τα non paper.

Γιατί φαίνεται, ότι δεν σας είπε τίποτα για τα δάνεια 78 εκατομμυρίων  € της τράπεζας Αττικής, στους 20 μήνες του ΣYPIZA στον κ. Kαλογρίτσα.  Αλλά εσείς γνωρίζετε ότι η ΣYPIZA bank χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο, για να φτιάξει το ΣYPIZA channel.

YΓ: Mε την ευκαιρία, δεν ρωτάτε τον κ. Σπίρτζη, ποιοι σημερινοί Υπουργοί είχαν επαγγελματικές σχέσεις με την τράπεζα Αττικής;
epirusblog.gr
5 of 5
Ραγδαία φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και μικρή άνοδος για τη ΝΔ: η εξίσωση των γκάλοπ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 364067566652244667
item