Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Μία ακόμη ρύθμιση με «δώρο» τις προσαυξήσεις Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Μία ακόμη ρύθμιση με «δώρο» τις προσαυξήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Μία ακόμη ρύθμιση με «δώρο» τις προσαυξήσεις

Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Μία ακόμη ρύθμιση με «δώρο» τις προσαυξήσεις

Η πρόταση συζητείται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο και η επιχείρηση ευελπιστεί να «ζεστάνει» τα ταμεία της.

Τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών τους, με παράλληλη μείωση κατά 95% των προσαυξήσεων προβλέπει η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που φέρνει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο η ΔΕΥΑΙ. 

Παράλληλα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο ITV ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μ. Χρυσοστόμου θα δοθεί η δυνατότητα μέχρι και 36 μηνών για τη ρύθμιση των οφειλών προς την επιχείρηση που με τον τρόπο αυτό θέλει αφενός να διευκολύνει τους πολίτες και αφετέρου να βάλει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία της.

«Την απόφαση αυτή την είχαμε λάβει πριν δυο μήνες. Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας είπε ότι θα πρέπει να περάσει από δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σήμερα. 

Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν οι δημότες μας τις οφειλές τους. Θα συσταθεί παράλληλα, και μια τριμελής επιτροπή ώστε να εξετάζουμε και περιπτώσεις όπου υπάρχει αποδεδειγμένα αδυναμία καταβολής των χρημάτων. 

Η απόφαση θα λαμβάνεται μετά από αξιολόγηση των στοιχείων ώστε να δίνεται ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοστόμου.

Στο κάδρο και η μείωση της τιμής
Μακροπρόθεσμος αλλά υπαρκτός είναι στο μεταξύ ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΙ για την μείωση του τιμολογίου στο νερό ύδρευσης. 

Το πλάνο το οποίο επεξεργάζεται η επιχείρηση εξετάζει τη δυνατότητα μείωσης της τιμής του νερού σε όσους αποφασίσουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους και δώσουν εντολή πάγιας πληρωμής.

Νέα ταμεία στην οδό Αβέρωφ
Στο μεταξύ, από τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν τα νέα ταμεία της ΔΕΥΑΙ στην οδό Αβέρωφ. Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες στο κέντρο χωρίς να πρέπει να μετακινηθούν στη Ριζάρειο Πολιτεία.
Ο σχεδιασμός προβλέπει τέσσερα ταμεία και έναν υπάλληλο που θα ακούει τα παράπονα και θα προσπαθεί να επιλύσει  θέματα καθημερινής φύσης.
anex.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΕΥΑΙ-Μία ακόμη ρύθμιση με «δώρο» τις προσαυξήσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2198055544191646268
Σχόλια
item