Πρέβεζα: Σε ιδιώτη το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας για τη λειτουργία χειμερινού Κινηματογράφου Πρέβεζα: Σε ιδιώτη το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας για τη λειτουργία χειμερινού Κινηματογράφου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Σε ιδιώτη το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας για τη λειτουργία χειμερινού Κινηματογράφου

Πρέβεζα: Σε ιδιώτη το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας για τη λειτουργία χειμερινού Κινηματογράφου
Στη μίσθωση του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Πρέβεζας σε ιδιώτη, προκειμένου να λειτουργήσει χειμερινός Κινηματογράφος, προσανατολίζεται η Νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πρέβεζας.
Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον Πρόεδρο της «ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π.» κ. Χρήστο Νέσσερη μας επισήμανε πως δυστυχώς η λειτουργία του δημοτικού χειμερινού κινηματογράφου στην Πρέβεζα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν προβληματική και είτε απέβη ζημιογόνα για το δήμο, είτε δεν κατάφερε να λειτουργήσει καθόλου.
Όπως τόνισε ο κ. Νέσσερης αυτό οφείλεται στην έλλειψη εξοπλισμού,  αφού πλέον απαιτείται νέος μηχανολογικός εξοπλισμός αξίας περίπου 40 χιλιάδων ευρώ για την προβολή των νέων κινηματογραφικών παραγωγών,  ενώ χαρακτήρισε ασύμφορη την ενοικίαση σχετικού εξοπλισμού αφού ξεπερνά τις 5000 ευρώ για 6 μήνες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «ΝΕ.ΔΗ.Κ.Ε.Π.» εξετάζεται η μίσθωση του Πολιτιστικού Κέντρου σε ιδιώτη για τη λειτουργία κινηματογράφου, μετά από δημοπρασία και όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται, προκειμένου ο κινηματογράφος να λειτουργήσει τις ημέρες Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τις ημέρες που θα μεταδίδονται live παραστάσεις από τη Metropolitan Opera.
Όπως τόνισε ο κ. Νέσσερης ήδη από την περσινή χρονιά ιδιώτες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν άμεσα προκειμένου ο χειμερινός κινηματογράφος να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στον Οκτώβριο.
Όσον αφορά τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου και για τις υπόλοιπες πολιτιστικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα τους χειμερινούς μήνες, ο κ. Νέσσερης σημείωσε πως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μπορούν να φιλοξενηθούν κανονικά οι διάφορες δραστηριότητες και πρόσθεσε πως υπάρχουν και άλλοι χώροι όπως η Θεοφάνειος και η αίθουσα του 2ου Λυκείου που μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις.
Πηγή: atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σε ιδιώτη το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας για τη λειτουργία χειμερινού Κινηματογράφου
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 668288094715125714
Σχόλια
item