Γιάννενα: Έτοιμα τα σχολεία των Ιωαννίνων να υποδεχθούν τους μαθητές

Γιάννενα: Έτοιμα τα σχολεία των Ιωαννίνων να υποδεχθούν τους μαθητές

Έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές στο «πρώτο κουδούνι» και τον Αγιασμό σήμερα, είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών.
Οι δύο σχολικές επιτροπές του Δήμου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, στις αναγκαίες κάθε φορά εργασίες ώστε να διασφαλίζουν τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών, αλλά και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.

Τις τελευταίες μέρες ολοκληρώνονται εργασίες κοπής χόρτων στις σχολικές αυλές και γενικού καθαρισμού των σχολικών αιθουσών.
Το πρόγραμμα επισκέψεων
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, παρέστει στον Αγιασμό που θα τελεστεί:
- στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.45)
- στο 9ο Δημοτικό και 2ο Ειδικό, τα δύο σχολεία που συστεγάζονται στο Κάστρο (ώρα 9.30)
- στο Γυμνάσιο Περάματος  (ώρα 10.30)


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας, θα παραστεί στον Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  (ώρα 8.45 π.μ.) και στο Μουσικό Σχολείο (ώρα 9.30).


Η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Παρασκευή Τσίλη, θα παραστεί στον Αγιασμό που θα τελεστεί στο Γυμνάσιο Βελισαρίου (ώρα 10.00) και στο 1ο Λύκειο (ώρα 10.30).


Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλης Τσαμπαλάς, θα παραστεί στον Αγιασμό στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας  και στο 9ο Δημοτικό και 2ο Ειδικό σχολείο.
Ενημερωτικά φυλλάδια
Στο μεταξύ, φυλλάδια με συμβουλές και τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα μοιράσουν τροχονόμοι μεθαύριο Δευτέρα έξω από Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου.


Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, τα φυλλάδια περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.


Ενδεικτικά, στα Γιάννενα θα μοιραστούν φυλλάδια, μεταξύ άλλων, στα εξής σχολικά συγκροτήματα: Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (Λ. Δωδώνης 4), στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Χρήστου Κάτσαρη 11) και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων (Κοσμά Αιτωλού Καρδαμίτσια).
Έλεγχοι στα λεωφορεία
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα.

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έτοιμα τα σχολεία των Ιωαννίνων να υποδεχθούν τους μαθητές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 741838443967252099
item