Γιάννενα: Και ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών Γιάννενα: Και ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Και ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών

Γιάννενα: Και ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών
Έναν διπλό στόχο υπηρέτησε η χθεσινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια που συνδιοργάνωσε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης με τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων και τη Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Αφενός επιτεύχθηκε ο στόχος της ενημέρωσης του κοινού με εκατοντάδες άτομα να προσέρχονται στα περίπτερα που στήθηκαν στην κεντρική πλατεία και να ενημερώνονται σχετικά και αφετέρου με τη συγκέντρωση υπογραφών για τη δημιουργία ενός Κέντρου, στο οποίο θα παρέχεται πλήρης υποστήριξη στα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΨΕΠ, ψυχίατρος Ευάγγελος Παππάς επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας δομής που να στηρίζει και να υποστηρίζει τα άτομα με άνοια. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δημόσια δομή για τους ανθρώπους αυτούς και ας υπολογίζονται περί τις 200.000 χιλιάδες. 

Ο κ. Παππάς, ξεκαθάρισε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου δεν είναι μια απλή υπόθεση, υποστήριξε όμως ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν  να υποβληθούν και σε σχετικά τεστ, από τα οποία οι επιστήμονες μπορούν να διαπιστώσουν εάν κάποιο άτομο βρίσκεται κοντά στη νόσο.
Ταυτόχρονα, εφαρμόστηκε δωρεάν τεστ ανίχνευσης προβλημάτων μνήμης και άνοιας σε άτομα άνω των 60 ετών στο πλαίσιο επιδημιολογικής μελέτης που είναι σε εξέλιξη ενταγμένη στο Διασυνοριακό Έργο (INTERREG Greece – Albania IPA Cross-Border Programme 2007-2013) με τίτλο «ALZCARE - Σύστημα Διαχείρισης Άνοιας και Υποστήριξης Ασθενών» που υλοποιείται από τη Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝ Ιωαννίνων και τη Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Και ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5518926286574011485
Σχόλια
item