Το ΣτΕ «αδειάζει» τον Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες -Καβγάς και με ΝΔ

Το ΣτΕ «αδειάζει» τον Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες -Καβγάς και με ΝΔ
Κληθείσες να σχολιάσουν την απάντηση του πρωθυπουργού για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, πηγές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου «άδειασαν» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί όταν διατυπώνουν δημόσια εκτιμήσεις για το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη. 
Οι αποφάσεις του ΣτΕ στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζουν a priori την απόφαση επί των κύριων προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. 
Στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων αυτό που κλήθηκε να εξετάσει το δικαστήριο ήταν η αναγκαιότητα για την παροχή προσωρινής προστασίας. Και δεν εξετάστηκε το θέμα συνταγματικότητας».
Οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στην πρόσφατη νομολογία του δικαστηρίου στην περίπτωση της ΕΡΤ, με τις οποίες αποφαίνονταν ότι αρμόδιο για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είναι το ΕΣΡ, έλεγαν «Η νομολογία του Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική ωστόσο αυτές οι επίμαχες αποφάσεις θα βαρύνουν ιδιαίτερα την κρίση της».
Η επίμαχη φράση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Αίσθηση προκλήθηκε από την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΔΕΘ δήλωσε ότι δεν δίνει ούτε μία  πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ το διαγωνισμό για τις άδειες, προκαταβάλοντας την απόφαση της Ολομέλειας του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας είπε:
«Η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».
«Πόλεμος» Μαξίμου-ΝΔ
Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της ΝΔ με αφορμή την επίμαχη φράση του Αλέξη Τσίπρα για το Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες», αναφέρει σε ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει ανασύρει δήλωση του προέδρου της ΝΔ από την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος», είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης.
ΝΔ: Ο Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, διαψεύδει τον εαυτό του
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε δηλώσει ότι «ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του».
Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος: «Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: "Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα". Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα».

epirusblog.gr
5 of 5
Το ΣτΕ «αδειάζει» τον Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες -Καβγάς και με ΝΔ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5625853538285899946
item