Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ασαφείς κόκκινες γραμμές και διαφοροποιήσεις υπουργών απειλούν την οικονομία Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ασαφείς κόκκινες γραμμές και διαφοροποιήσεις υπουργών απειλούν την οικονομία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ασαφείς κόκκινες γραμμές και διαφοροποιήσεις υπουργών απειλούν την οικονομία

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ασαφείς κόκκινες γραμμές και διαφοροποιήσεις υπουργών απειλούν την οικονομία

«Δεν γίνεται να είσαι ολίγον έγγυος με το θέμα των μεταρρυθμίσεων. Ή τις εφαρμόζεις ή όχι!» τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής.

«Οι ασαφείς κόκκινες γραμμές μπορεί να επιβραδύνουν την προσπάθεια ανάπτυξης» προειδοποίησε την κυβέρνηση ο κ. Λιαργκόβας, παρουσιάζοντας την έκθεση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, για το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 - Ιουνίου 2016.

«Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι στο θέμα των εργασιακών σχέσεων η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί το θέμα των ομαδικών απολύσεων και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Ειδική αναφορά έκανε σε διαφοροποιήσεις υπουργών που υπονομεύουν όπως είπε το κλίμα αισιοδοξίας που προκάλεσε η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και να ληφθούν νέα αναπτυξιακά μέτρα» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Λιαργκόβας στάθηκε και στις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης που παρατηρούνται στη χώρα μας.

«Αν πούμε όχι στην πώληση του 17% της ΔΕΗ θα υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση των στόχων», ρωτήθηκε ο κ. Λιαργκόβας. «Είναι θέμα μηνύματος, αν εφαρμόζουμε ή όχι τις δεσμεύσεις» απάντησε. «Καλό θα είναι να αποφευχθεί» προσέθεσε.

«Η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, όσοι ανταποκριθούν θα μειώσουν τις αποταμιεύσεις» υπογράμμισε σε βουλευτή που τον ρώτησε για το όφελος που θα έχουν τα δημόσια ταμεία από την αύξηση τν φόρων σε καύσιμα και τσιγάρα. 


«Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει τη συζήτηση για τη μείωση των φόρων από το 2018» υποστήριξε και χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για έξοδο στις αγορές.

Πυκνά ήταν τα πυρά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης:

Χρήστος Σταϊκούρας:

Έχουν υλοποιηθεί μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και την υποδόση των 2,8 δις ευρώ.


Η κυβέρνηση έχει κάνει εσωτερική στάση πληρωμών ύψους 3,3 δις ευρώ για να έχει να λέει πως πετυχαίνει στους δημοσιονομικούς στόχους. Έχει ήδη επιβληθεί ο κόφτης. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αγγίξει τα 7,2 δις ευρώ.


Η οικονομία μας σέρνεται στην ύφεση. Οι νέοι φόροι έχουν γονατίσει τα νοικοκυριά και έχουν προκαλέσει ασφυξία στην οικονομίας.

Γιάννης Κουτσούκος:

Η έκθεση διαψεύδει την κυβέρνηση που μιλά για πλεόνασμα, καθώς αποκαλύπτει ότι έχει ενεργοποιηθεί ένας κρυφός κόφτης πληρωμών για να αποφύγει τον δημοσιονομικό κόφτη (περικοπές).
Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εντείνει τον πανικό της κυβέρνησης.

Γιώργος Αμυράς:

Οι αλήστου μνήμης κόκκινες γραμμές έγιναν συζήτηση για το αν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπληρωμένο ή συμπληρωματικό.
Μέρες που είναι θα έρθει στη μνήμη μας και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κοκ.

Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων):

Είναι σαφές, ο λογαριασμός δεν βγαίνει

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο κ. Λιαργκόβας επανέλαβε πως ο στόχος για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% είναι ακατόρθωτα με βάση την παραγωγική δομή και το παρελθόν της χώρας μας. «Δεν γίνεται να είσαι ολίγον έγγυος με το θέμα των μεταρρυθμίσεων. 


Ή τις εφαρμόζεις ή όχι!» τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους της Βουλής. «Αλλιώς, ο κίνδυνος δυνητικής στασιμότητας είναι υπαρκτός» κατέληξε. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ασαφείς κόκκινες γραμμές και διαφοροποιήσεις υπουργών απειλούν την οικονομία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2248439253696554655
Σχόλια
item