Γιάννενα: Θέλει την Τροχαία του ο Δήμος Μετσόβου

Γιάννενα: Θέλει την Τροχαία του ο Δήμος Μετσόβου
Την κάθετη διαφωνία του με το σχέδιο αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ που προβλέπει την κατάργηση του σταθμού τροχαίας εκφράζει ο Δήμος Μετσόβου με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα ζητά την παρέμβαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε να μην υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο.
Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει τα ακόλουθα:
«Με αφορμή το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο προβλέπει την κατάργηση του Σταθμού Τροχαίας και την ενσωμάτωσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου μετά από συζήτηση αποφασίζει ομόφωνα:
- Εκφράζει την έντονη διαφωνία και την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της παρουσίας της τροχαίας στο Δήμο μας και ουσιαστικά την κατάργησή του.
- Θεωρεί ότι δεν λήφθηκε υπ' όψη η αναγκαιότητα της λειτουργίας του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου καθώς και το ότι το Μέτσοβο είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και είναι αναγκαία η συνεχής παρουσία της τροχαίας για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών.
- Θεωρεί ότι δεν λήφθηκε υπ' όψη η ιδιαιτερότητα του ορεινού Δήμου που λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (3 χιονοδρομικά κέντρα, έντονοι και διαρκείς παγετοί, αποκλεισμοί οικισμών, ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση ιδίως τους χειμερινούς μήνες, πρόσφατα ανακηρύχθηκε διεθνώς στους έξι (6) κορυφαίους χειμερινούς οικισμούς) που μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο με διαρκή παρουσία της τροχαίας και μάλιστα με δύναμη πλέον των δέκα (10) ανδρών που υπηρετούν σήμερα.
- Θεωρεί ότι η κατάργηση και υποβάθμιση του Σταθμού της Τροχαίας Μετσόβου θα επαναφέρει τα προβλήματα στην προ της ίδρυσής του δυσμενή κατάσταση καθώς το Αστυνομικό Τμήμα με την μείωση του προσωπικού δεν θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του τουριστικού Δήμου και θα στερήσει από τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς της Εγνατίας οδού το αίσθημα της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.
- Θεωρεί ότι ο Δήμος οδηγείται σε απαξίωση καθώς τον επισκέπτονται πολλάκις ετήσια σπουδαίες προσωπικότητες (πρέσβεις, πολιτικοί, διάσημοι κλπ) και η έλλειψη συγκροτημένης παρουσίας έμπειρης Αστυνομικής δύναμης θα έχει διεθνώς αρνητικό αντίκτυπο.
- Για τους ανωτέρω σημαντικούς λόγους ζητά την διατήρηση του σταθμού Τροχαίας Μετσόβου και μάλιστα την αναβάθμιση των Υπηρεσιών του ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου μας.
- Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τζαφέα Κωνσταντίνο να αποστείλει το παρόν ψήφισμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε όλους τους εμπλεκόμενους καθώς και να προβεί γενικά σε όποια άλλη ενέργεια θεωρεί αναγκαία για την διατήρηση αναβαθμισμένου Σταθμού Τροχαίας στο Δήμο Μετσόβου.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θέλει την Τροχαία του ο Δήμος Μετσόβου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5780565521159328236
item