Οι άνδρες σήμερα βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού πιο πολύ από ποτέ

Οι άνδρες σήμερα βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού πιο πολύ από ποτέ

Πριν κάποιους μήνες, τα λέγαμε μαζί για το νέο πανίσχυρο αφροδισιακό, το οποίο δεν είναι άλλο από τις δουλειές του σπιτιού. 

Όχι από την καλλίγραμμη οικιακή βοηθό που θα προσλάβεις, αλλά από εσένα τον ίδιο, καθώς σύμφωνα με έρευνα όταν ένας άνδρας συμμετέχει στο μερίδιο που του αναλογεί στις δουλειές του σπιτιού, διεγείρει σεξουαλικά τη σύντροφό του.

Τώρα, η επιστήμη έρχεται να σου αποκαλύψει κάτι ακόμα σχετικά με τη «νοικοκυρά» που κρύβεις μέσα σου. Ότι την κάνεις με μεγάλη επιτυχία, μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε, αλλά κι αυτό και πάλι δεν είναι αρκετό.

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης απέδειξε ότι οι δουλειές του σπιτιού τείνουν στις μέρες μας να γίνονται 50-50 από τα ζευγάρια που μένουν μαζί. Ωστόσο, οι γυναίκες συνεχίζουν να κάνουν περισσότερες, την ώρα που οι άνδρες όμως έχουν μπει για τα καλά στην κουζίνα, μαγειρεύουν, σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και ξέρουν πώς να κάνουν τα λευκά λευκότερα.

«Η έρευνά μας βασίστηκε σε μελέτες που έχουν γίνει εδώ και πέντε δεκαετίες από 19 διαφορετικές χώρες, με αντικείμενο το κατά πόσο έχει αυξηθεί ή μειωθεί η συμμετοχή των ανδρών στις “αγγαρείες” του σπιτιού», σημειώνει ο επικεφαλής ερευνητής και συντάκτης της μελέτης Evrim Altintas. 


Όπως ο ίδιος εξηγεί: «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για απόλυτη ισότητα, διότι αυτή δεν έχει έρθει ακόμη και δεν ξέρουμε αν θα έρθει και ποτέ, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία απίστευτα μεγάλη πρόοδο από την πλευρά του ανδρικού φύλου σε σχέση για παράδειγμα με την δεκαετία του '60 και του '70».

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η μέση Αμερικανίδα γυναίκα κάνει κατά μίαμιση μόνο ώρα περισσότερες δουλειές στο σπίτι την ημέρα από τον μέσο Αμερικανό, ενώ η μέση Νορβηγίδα κάνει 78 λεπτά περισσότερες δουλειές από τον μέσο Νορβηγό, ο οποίος είναι και η καλύτερη «νοικοκυρά» παγκοσμίως. 


Αυτός που εμπλέκεται πιο πολύ από κάθε άλλη εθνικότητα με το καθημερινό νοικοκυριό.

Κι όσον αφορά στους φίλους μας τους Ιταλούς, που είναι παραδοσιακά πιο συντηρητικοί από τους Σκανδιναβούς- αυτοί φαίνεται επίσης να έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο, αν αναλογιστείς ότι στα '80s, οι Ιταλίδες ξόδευαν 243 λεπτά την ημέρα συγυρίζοντας το σπίτι και σήμερα 183 λεπτά ημερησίως.

Όταν επιστρέψεις λοιπόν το απόγευμα στο σπίτι μετά το γραφείο, ξέρεις πολύ καλά τι σε περιμένει. Όχι ο καναπές σου για να αράξεις και να ολοκληρώσεις επιτέλους τη δεύτερη σεζόν του “Narcos”, αλλά τα άπλυτα στο νεροχύτη. Καλή τύχη!

Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
Οι άνδρες σήμερα βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού πιο πολύ από ποτέ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7985784076418610119
item