Είναι ένα βήμα πριν την απόσυρση η Χίλαρι Κλίντον; Σενάρια για τους αντικαταστάτες της Είναι ένα βήμα πριν την απόσυρση η Χίλαρι Κλίντον; Σενάρια για τους αντικαταστάτες της | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Είναι ένα βήμα πριν την απόσυρση η Χίλαρι Κλίντον; Σενάρια για τους αντικαταστάτες της

Είναι ένα βήμα πριν την απόσυρση η Χίλαρι Κλίντον; Σενάρια για τους αντικαταστάτες της - Κεντρική Εικόνα
Μεγάλο το πλήγμα στην αξιοπιστία της Κλίντον, ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Τα μαθήματα από τις γκάφες των Ρόμνεϊ και Γκορ. Η επόμενη κίνηση του Τραμπ και η απόγνωση των Αμερικανών ψηφοφόρων.
Η ίδια αναγκάστηκε την Κυριακή να αποχωρήσει υποβασταζόμενη από μια επετειακή εκδήλωση για την 11 Σεπτεμβρίου και να ακυρώσει μια διήμερη περιοδεία στην Καλιφόρνια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά δεν είναι ευχάριστα νέα για την καμπάνια της Κλίντον. 
Δεν είναι μόνο ότι αρρώστησε και ότι θα χάσει άγνωστο ακόμα αριθμό ημερών από την προεκλογική της εκστρατεία. 
Είναι επίσης το ότι τα προβλήματα υγείας της και οι προσπάθειες του επιτελείου της να τα κρύψει, ενισχύουν δύο προϋπάρχοντα αφηγήματα. Ο κ. Τραμπ και η ομάδα του επαναλαμβάνουν εδώ και μήνες στα μέσα ενημέρωσης ότι η Κλίντον είναι αδύναμη και παρουσιάζει μια παραπλανητική εικόνα.
Έτσι μια νέα συζήτηση έχει ξεκινήσει από την Κυριακή, μετά τη δημόσια κατάρρευση της Χίλαρι Κλίντον. Θα αποσυρθεί; Και αν αποσυρθεί, τι θα γίνει; 
Το Zero Hedge σε μια ανάλυσή του εξηγεί: 
«Ο γιατρός της Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών διαγνώστηκε με πνευμονία την Παρασκευή και όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την εκστρατεία της αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό της, κάτι που οδήγησε στο ''ιατρικό επεισόδιο'' στην εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου το πρωί της Κυριακής. 
Αλλά τι θα συμβεί αν το πρόβλημα της υγείας της εξελιχθεί σοβαρότερα; Βεβαίως οι Δημοκρατικοί έχουν πάντα τη δυνατότητα να συνεχίσουν την κούρσα τους με τη Χίλαρι μπροστά, αλλά σε μια εκστρατεία που θα θυμίζει το "Weekend at Bernie's" (ταινία στην οποία δύο νεαροί περιφέρουν έναν νεκρό προσποιούμενοι πως είναι ζωντανός, μέχρις ότου να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους). Τι όμως θα συμβεί αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα; 
Παρακάτω ακολουθούν οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι Δημοκρατικοί: 
Οταν πρόκειται για τους υποψήφιους Προέδρους, οι κανόνες τίθενται από τα κόμματα και όχι από το Σύνταγμα. 
Σύμφωνα με το καταστατικό των Ρεπουμπλικανών, αν ένας υποψήφιος για την Προεδρία πεθάνει ή αρρωστήσει βαριά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, οι Ρεπουμπλικανοί πρέπει να συγκαλέσουν νέο συνέδριο ή να κάνουν μια επίσημη ψηφοφορία μεταξύ των επικεφαλής των πολιτειών για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου. 
Αλλά για τους Δημοκρατικούς τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει έναν υποψήφιο που πέθανε ή εγκατέλειψε την κούρσα και να συνεχίσουν κανονικά την εκστρατεία τους. 
Η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση σε ένα πρόσωπο ή να αντιγράψουν το σύστημα των Ρεπουμπλικανών και να κάνουν ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων των πολιτειών. 
Οι Δημοκρατικοί είναι πιθανό να θελήσουν να διατηρήσουν την υποστήριξη των μεγάλων χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει... πίστη στην Κλίντον και στον Τιμ Κέιν (το Νο 2 κάτω από τη Χίλαρι) και να δώσουν απευθείας το "κλειδί" στον δεύτερο, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει την κούρσα από εκεί που την άφησε η Κλίντον (σ.σ.: Ο Τιμ Κέιν επιλέχθηκε από την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον να είναι το Νο 2, κάτι σαν δεύτερος επικεφαλής των Δημοκρατικών, στην κούρσα διεκδίκησης της Προεδρίας. 
Μάλιστα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Χίλαρι όταν ανακοίνωσε τον Κέιν για τη θέση αυτή έκανε σαφές ποιο ήταν το κριτήριο για την επιλογή της: Επέλεξε έναν άνθρωπο που θα είναι έτοιμος να γίνει Πρόεδρος αν συμβεί κάτι). 
Οι Δημοκρατικοί μπορούν ακόμη να επιλέξουν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εκστρατεία, αλλά δεν έχει πει ποτέ ανοιχτά και ευθέως ότι δεν θέλει να γίνει Πρόεδρος. 
Ο Μπάιντεν δεν είναι ούτε Κλίντον ούτε Τραμπ και εύκολα θα μπορούσε να γίνει φαβορί για τη θέση του Προέδρου. Αλλωστε, θα έχει την υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος θα μπορούσε να ενώσει το κόμμα με μια έκκληση για υποστήριξη του σημερινού αντιπροέδρου του. 
Αλλοι πιθανοί διεκδικητές είναι ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (και οι δύο προοδευτικοί με μεγάλη υποστήριξη εντός του Δημοκρατικού Κόμματος), ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, της Βιρτζίνια Τζιμ Γουέμπ και ο -επίσης από τη Βιρτζίνια- Μάρτιν Ο'Μάλεϊ. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Είναι ένα βήμα πριν την απόσυρση η Χίλαρι Κλίντον; Σενάρια για τους αντικαταστάτες της
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 132709420421856269
Σχόλια
item