Σόιμπλε και Σαπέν θέλουν να κάνουν μάθημα περί ΕΕ στον Μπόρις Τζόνσον Σόιμπλε και Σαπέν θέλουν να κάνουν μάθημα περί ΕΕ στον Μπόρις Τζόνσον | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σόιμπλε και Σαπέν θέλουν να κάνουν μάθημα περί ΕΕ στον Μπόρις Τζόνσον

Σόιμπλε και Σαπέν θέλουν να κάνουν μάθημα περί ΕΕ στον Μπόρις Τζόνσον

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε τον Μπόρις Τζόνσον που είπε πρόσφατα ότι «είναι απόλυτη βλακεία» πως υπάρχει ένας αυτοματισμός μεταξύ της πρόσβασης στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά και στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.

"Η εσωτερική αγορά της Ευρώπης έχει να κάνει με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: την ελευθερία της κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. 

Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι να στείλουμε στον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ένα αντίτυπο της Συνθήκης της Λισαβώνας», όπου μπορεί να διαβάσει ότι υπάρχει μια σχετική συνάφεια, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε με δηκτικό χιούμορ --όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος-- τον Μπόρις Τζόνσον που είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «είναι απόλυτη βλακεία» πως υπάρχει ένας αυτοματισμός μεταξύ της πρόσβασης στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά και στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων. 


Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι εκτιμά πως οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται και να εργάζονται ελεύθερα όπου θέλουν και μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Εν ανάγκη θα του το έλεγε και στα αγγλικά, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Αν είναι επιθυμητή η διασαφήνιση, μπορούμε να πάμε και οι δύο και να τον βοηθήσουμε με τα καλά αγγλικά μας».

Το ίδιο υποστήριξε και ο Σαπέν. Οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερεις ελευθερίες ταυτόχρονα. «Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», τόνισε.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σόιμπλε και Σαπέν θέλουν να κάνουν μάθημα περί ΕΕ στον Μπόρις Τζόνσον
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8766841466610483072
Σχόλια
item