Κέρι: «Στοπ» στις συνομιλίες με τη Ρωσία αν δεν σταματήσουν οι επιδρομές στο Χαλέπι Κέρι: «Στοπ» στις συνομιλίες με τη Ρωσία αν δεν σταματήσουν οι επιδρομές στο Χαλέπι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κέρι: «Στοπ» στις συνομιλίες με τη Ρωσία αν δεν σταματήσουν οι επιδρομές στο Χαλέπι

Κέρι: «Στοπ» στις συνομιλίες με τη Ρωσία αν δεν σταματήσουν οι επιδρομές στο Χαλέπι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, να τερματιστούν οι επιθέσεις ρωσικών και συριακών αεροσκαφών. 

Ηχηρό μήνυμα σε Ρωσία και Συρία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα διακοπούν οι συνομιλίες για τη συριακή κρίση αν δεν σταματήσουν οι επιδρομές στο Χαλέπι.

Όπως αναφέρει το Associated Press, ο Κέρι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο διεμήνυσε πως θα τερματιστεί κάθε επαφή ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία αν η ρωσική και η συριακή κυβέρνηση συνεχίσουν τις επιθέσεις στο Χαλέπι.

Ο εκπρόσωπος του Κέρι, Τζον Κίρμπι, δήλωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις επιθέσεις των ρωσικών και συριακών αεροσκαφών σε νοσοκομεία, στα δίκτυα παροχής ύδατος και άλλες εγκαταστάσεις στο Χαλέπι.

Ο Κίρμπι πρόσθεσε πως ο Κέρι δήλωσε στον Λαβρόφ πως οι ΗΠΑ θεωρούν υπεύθυνη τη Ρωσία για την χρήση βομβών για τη διάτρηση ισχυρά προστατευμένων στρατιωτικών στόχων (bunker-busting bomb) σε οικιστικές περιοχές. 

Επιπλέον, ο εκπρόσωπός του, συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να διακόψουν τη διμερή συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η  πρόταση για αντιτρομοκρατική συνεργασία, αν η Ρωσία δεν σταματήσει άμεσα την επίθεση στο Χαλέπι και αν δεν αποκαταστήσει την εκεχειρία. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Κέρι: «Στοπ» στις συνομιλίες με τη Ρωσία αν δεν σταματήσουν οι επιδρομές στο Χαλέπι
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 535396980337120500
Σχόλια
item