Γιάννενα: Η φλόγα της αγάπης στα Γιάννενα Γιάννενα: Η φλόγα της αγάπης στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η φλόγα της αγάπης στα Γιάννενα

Γιάννενα: Η φλόγα της αγάπης στα Γιάννενα

Με σύνθημα «Ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου» η φλόγα της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, διατρέχει από τις 26 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών για να καταλήξει στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, που φέτος ξεκίνησε από την Πάτρα, είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. 

Στόχος είναι η μεταφορά του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με απώτερο σκοπό να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. 

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, της εκκλησίας, της υγείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εθελοντισμού, καθώς και με τη συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης, περισσότερου κόσμου, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

Η 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία βρίσκεται από χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και η πρώτη εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη το απόγευμα στην Ελεούσα, όπου νέοι του δήμου Ζίτσας θα έτρεχαν με τη φλόγα της αγάπης μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, καταλήγοντας στο παλιό δημαρχείο, όπου είχε προγραμματιστεί μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Βασίλη Παπαγεωργίου και χορευτικά συγκροτήματα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ζίτσας.
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αρχή του πεζόδρομου της Μιχαήλ Αγγέλου (κάτω από την Περιφέρεια). 
Εκατοντάδες μαθητές από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της πόλης θα ξεκινήσουν από τα σχολεία τους μεταφέροντας τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας για να συναντηθούν στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, όπου θα ανάψουν το βωμό. 
Εκεί θα υπάρχει μουσική που θα επιμελείται ο Χάρης Τσίτος, θα γίνεται ανοιχτή αιμοληψία και λήψη δειγμάτων για υποψήφιους δότες μυελού των οστών από την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», και ενημέρωση των παιδιά και όλων των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών. 
Στα Γιάννενα συνδιοργανώνεται από τους συλλόγους και φορείς εθελοντικής αιμοδοσίας, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η φλόγα της αγάπης στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1599957244653906504
Σχόλια
item