Γιάννενα: Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας Γιάννενα: Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Γιάννενα: Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας
Πρεμιέρα για τη νέα σχολική χρονιά το πρωί της Δευτέρας (12/09/2016) με τον καθιερωμένο αγιασμό. 
Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.
Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στα Δημοτικά Σχολεία (1o και 2o) της Δ.Κ. Ελεούσας και ακολούθως μετέβη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου η τελετή έγινε παρουσία του  βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γιάννη Καραμπίνα, του Περιφερειακού Συμβούλου Σπύρου Πάικα, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου, εκπαιδευτικών και γονέων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους.
Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα.
«Έγιναν σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα στα περισσότερα κτίρια», είπε και υπογράμμισε πως όπου  και όταν χρειαστεί θα είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε όπου και όσο μπορούμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν με στόχο, να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για να μη στερήσουμε από τους μαθητές το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.
Από την πλευρά τους οι Δ/ντες των σχολείων κ.κ. Κώστας Πλακαλής  και Νίκος Παππάς εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα.
Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης φθορών που παρουσίαζαν τα σχολικά κτίρια και οι αύλειοι χώροι ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα έτοιμα.
Ειδικότερα, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Βουνοπλαγιάς, στα Νηπιαγωγεία Ζίτσας και Ελεούσας, στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Ιωάννη και Μεταμόρφωσης καθώς και στα Γυμνάσια Ζίτσας, Μεταμόρφωσης και Ελεούσας.
vimanews.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 981033956741435520
Σχόλια
item