Παπαθεοδώρου εγκαλεί Τόσκα για τη δράση «πολιτοφυλακής» αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια Παπαθεοδώρου εγκαλεί Τόσκα για τη δράση «πολιτοφυλακής» αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παπαθεοδώρου εγκαλεί Τόσκα για τη δράση «πολιτοφυλακής» αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια

Παπαθεοδώρου εγκαλεί Τόσκα για τη δράση «πολιτοφυλακής» αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια

Ανοχή σε δράσεις «πολιτοφυλακής» από ομάδες αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, καταλόγισε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή νέο βίντεο στο οποίο απεικονίζονται να προπηλακίζουν άτομα που οι ίδιοι έκριναν ότι ήταν έμποροι ναρκωτικών. «Κλείνετε τα μάτια σε όσα γίνονται τώρα και ξεχνάτε όσα δεν έγιναν», η λιτή απάντηση του Νίκου Τόσκα.

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εξαπέλυσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κατηγορώντας τους ότι επιδεικνύουν ανοχή σε δράσεις «πολιτοφυλακής» τα Εξάρχεια και εγκαλώντας τον αρμόδιο υπουργό για το γεγονός ότι δεν έγιναν συλλήψεις.

Με αφορμή νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει ομάδα αντιεξουσιαστών να παίρνει ουσιαστικά το νόμο στα χέρια της, απομακρύνοντας δια της βίας και με ξύλα στα χέρια άτομα που κατά τους ίδιους ήταν έμποροι ναρκωτικών, ο κος Παπαθεοδώρου κάλεσε τον Νίκο Τόσκα να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή τους αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης κι όχι ετοιμότητας της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η πολιτεία και το Υπουργείο σας δεν αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα. Το βίντεο είχε ως περιεχόμενο της δράση πολιτοφυλακής αναρχικών στα Εξάρχεια. Αυτό είναι κατάλυση της ελληνικής Δημοκρατίας σε ένα χώρο. 


Η απουσία της ΕΛ.ΑΣ είναι φανερή, αλλιώς θα έπρεπε να τους είχε συλλάβει. Γιατί το ανέχεστε; Γιατί δεν λέτε ότι η Δημοκρατία είναι απέναντι και δεν έχετε κανέναν διάλογο με αυτούς», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλώντας τον Νίκο Τόσκα να σχολιάσει το ζήτημα.

Ο κος Τόσκας σήκωσε μεν το γάντι, απέφυγε ωστόσο να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αρκέστηκε να υπερασπιστεί την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το «άβατο» των Εξαρχείων στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Είναι προφανές ότι προσπαθούμε να συμμαζέψουμε καταστάσεις που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Τα όσα υπερβολικά και υποκριτικά αναφέρονται σε χώρους πράγματι προβληματικούς - όπως είπε ο κος Παπαθεοδώρου - δεν βλέπουν τις ενέργειες που γίνονται τώρα και ξεχνούν τις ενέργειες που δεν είχαν γίνει ποτέ», ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: http://www.skai.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Παπαθεοδώρου εγκαλεί Τόσκα για τη δράση «πολιτοφυλακής» αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6021522660356480436
Σχόλια
item