Επεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Βόρεια Ελλάδα Επεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Βόρεια Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Βόρεια Ελλάδα

Επεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Βόρεια Ελλάδα
Κατέπεσε στη Βόρεια Ελλάδα επιθετικό ελικόπτερο Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού κατά τη διάρκεια άσκησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου είναι σώοι και μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε περίπου στις 9 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης σε βάθος 10 μέτρων.
Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου είναι άγνωστη.
Το επιθετικό ελικόπτερο τύπου Απάτσι συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «Σάρισα», η οποία διεξάγεται αυτές της ημέρες.
Η άσκηση «Σάρισα»
Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» και θα διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2016. Η άσκηση πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:
«Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.
Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
Τα αίτια διερευνώνται».

Epirusblog Gr
5 of 5
Επεσε ελικόπτερο Aπάτσι στη Βόρεια Ελλάδα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 7356913559590791493
Σχόλια
item