Γιάννενα: Με ορίζοντα δύο μηνών θα εγκατασταθούν δύο νηπιαγωγεία στον αύλειο χώρο στο Καπλάνειο Γιάννενα: Με ορίζοντα δύο μηνών θα εγκατασταθούν δύο νηπιαγωγεία στον αύλειο χώρο στο Καπλάνειο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με ορίζοντα δύο μηνών θα εγκατασταθούν δύο νηπιαγωγεία στον αύλειο χώρο στο Καπλάνειο

Γιάννενα: Με ορίζοντα δύο μηνών θα εγκατασταθούν δύο νηπιαγωγεία στον αύλειο χώρο στο Καπλάνειο
Χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών στον αύλειο χώρο στο Καπλάνειο όπου πρόκειται να εγκατασταθούν τα δύο νηπιαγωγεία, που σήμερα συστεγάζονται στην Παπαζόγλειο Υφαντική Σχολή.
Αυτό προέκυψε με κάθε βεβαιότητα μετά την χθεσινή σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και των αρμοδίων υπηρεσιών εκπαίδευσης, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Π. Κολόκα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κολόκας τόνισε πως δεν υπάρχει κανείς φορέας που να διατυπώνει διαφορετική άποψη και πως οι αρμόδιοι μηχανικοί εκτιμούν ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν το συντομότερο και να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του έτους.
Μέχρι τότε άλλωστε έχει εξασφαλισθεί η παράταση της μίσθωσης του Παπαζόγλειου, για τις ανάγκες των δύο νηπιαγωγείων.
Ο κ. Κολόκας τόνισε πως προφανώς θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά και κάποια ταλαιπωρία αφού οι εργασίες θα γίνουν ενώ έχουν ξεκινήσει τα σχολεία, διευκρίνισε όμως ότι δεν ισχύουν οι αναφορές περί λυόμενης κατασκευής.
«Είναι μία κατασκευή διαφορετικών προδιαγραφών, που δεν είναι λυόμενη, αλλά που μπορεί να γίνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά για να επισημάνει με νόημα ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά κλήθηκε η παρούσα δημοτική αρχή να διαχειριστεί προειλημμένες αποφάσεις, για την στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Παπαζόγλειο, χωρίς προηγουμένως να έχουν βρεθεί άλλα κτίρια για την στέγαση των νηπιαγωγείων.
Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο ΕιδικόΑκόμη, ο κ. Κολόκας έκανε γνωστό ότι ίσως και εντός της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Η καθυστέρηση οφείλεται όπως είπε σε μία ατέρμονη γραφειοκρατία, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια.
«Είναι ένας απίστευτος πονοκέφαλος, αφού έχουμε πολλές περιπτώσεις που δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις γιατί πρόκειται για διατηρητέα κτίρια, για κτίρια που δεν έχουν πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες, για κτίρια στα οποία χρειάζεται ειδική αδειοδότηση προκειμένου να γίνουν ενεργειακές παρεμβάσεις».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με ορίζοντα δύο μηνών θα εγκατασταθούν δύο νηπιαγωγεία στον αύλειο χώρο στο Καπλάνειο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4759117279840811969
Σχόλια
item