Ενόχληση Βερολίνου: Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά Ενόχληση Βερολίνου: Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ενόχληση Βερολίνου: Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά

Ενόχληση Βερολίνου: Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά

Καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα και τις αξιολογήσεις που καθιστούν ομιχλώδες το άμεσο μέλλον και φέρνουν στον ορίζοντα το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου «βλέπουν» γερμανικές κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδουν τα Νέα από το Βερολίνο.

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά και συχνά λείπουν οι προτεραιότητες που προωθούν την οικονομία της Ελλάδας», λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα γερμανική κυβερνητική πηγή. «Δεν μπορούμε να κανουμε συνεχώς τις ίδιες συζητήσεις. Εκείνο που συχνά λείπει είναι η στοχευμένη δουλειά πάνω σε συγκεκριμένα έργα» τονίζει η ίδια πηγή.

Σημειώνει παράλληλα ότι ισχύει η απόφαση του Eurogroup τον περασμένο Μάιο, και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα είναι δύσκολη εκταμίευση δόσης τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το ν/σ για τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκ. ευρώ με καθυστέρηση τριών μηνών. 


Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος. Εισάγεται την Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα έχει διπλή συνεδρίαση καλώντας και κοινωνικούς φορείς. Την Τρίτη, και αφού έχει εγκριθεί από την Επιτροπή, θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθούν στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του ΔΝΤ, ενώ την επομένη (10 Οκτωβρίου) συνεδριάζει το Eurogroup. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ενόχληση Βερολίνου: Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προχωρά αργά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2081096733709992965
Σχόλια
item