Γιάννενα: Τα πεύκα που έπεσαν διέκοψαν την κυκλοφορία Γιάννενα: Τα πεύκα που έπεσαν διέκοψαν την κυκλοφορία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα πεύκα που έπεσαν διέκοψαν την κυκλοφορία

Γιάννενα: Τα πεύκα που έπεσαν διέκοψαν την κυκλοφορία

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με το ανάγλυφο της περιοχής με κυρίαρχα τα ασβεστολιθικά πετρώματα προκάλεσαν την πτώση δένδρων στα πρανή, δίπλα στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων, λίγο μετά τη διασταύρωση για τους Λιγκιάδες. 

Έκπληκτοι, διερχόμενοι οδηγοί από το σημείο είδαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κάποια μεγάλα πεύκα να έχουν πέσει στο οδόστρωμα και να έχουν καταστήσει αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων. 

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία και ξεκίνησε επιχείρηση άμεσης κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων δένδρων από το οδόστρωμα. 


Η κυκλοφορία στην εθνική οδό διακόπηκε για αρκετή ώρα, αφού κατόπιν συνεννοήσεων, αποφασίστηκε να κοπούν και άλλα δένδρα που ήταν έτοιμα να πέσουν και αυτά στο οδόστρωμα, όπως και έγινε. 


Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ζήτησε ήδη από το Δασαρχείο Ιωαννίνων να ετοιμάσει μία σχετική μελέτη για τον καθαρισμό από επικίνδυνα δένδρα που βρίσκονται στα πρανή, κατά μήκος του άξονα της παλιάς εθνικής οδού.


Το ευτύχημα φυσικά ήταν πως την ώρα της πτώσης των πρώτων δένδρων δεν περνούσε κάποιο διερχόμενο όχημα από το σημείο, γιατί σήμερα θα μιλούσαμε σε διαφορετικές συνθήκες και για διαφορετικά δεδομένα


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα πεύκα που έπεσαν διέκοψαν την κυκλοφορία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7562956844807422358
Σχόλια
item