Καμμένος στον Ιερώνυμο «αδειάζει» τον Φίλη: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν Καμμένος στον Ιερώνυμο «αδειάζει» τον Φίλη: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καμμένος στον Ιερώνυμο «αδειάζει» τον Φίλη: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν

Καμμένος στον Ιερώνυμο «αδειάζει» τον Φίλη: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν
Ο Π. Καμμένος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την ώρα που συζητείται στη Βουλή το ζήτημα της Παιδείας, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση και πρόσθεσε ότι τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας με την Εκκλησία.
«Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε σε αυτόν τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε.
«Κανείς», τόνισε, «δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού.  Ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας και με τη διδασκαλία».
Τέλος, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι θεωρεί απαράδεκτα τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση της Εκκλησίας επί χούντας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον υπουργό Παιδείας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ονόματα.
Εξάλλου, σημείωσε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά «ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».
«Οχι» στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας
Λίγο αργότερα, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απέρριψε κάθε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.
«Εμείς θεωρούμε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι συγκεκριμένο. Αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία και από τη στιγμή που παραμένει αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσει οποιαδήποτε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός βάδισαν πολλά χρόνια μαζί και τέτοιου είδους αλλαγές είναι που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, με τις οποίες δεν συμφωνεί και το αίσθημα του ελληνικού λαού.
Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λέγοντας ότι ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε με χαρά την πρόταση του πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, να γίνει διάλογος με την Εκκλησία από την αρχή, «προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η συγγραφή των νέων βιβλίων και οι πιθανές αλλαγές στα Θρησκευτικά». 
«Κι αυτό είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και πράγματι απέδειξε και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλά και ο μακαριότατος, όπως πιστεύω θα είναι και απόφαση της Ιεραρχίας, ότι με τον διάλογο όλα λύνονται», εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Οφείλουμε όλοι να συζητήσουμε με την Εκκλησία», συμπλήρωσε.
Διαφωνώ με τον Φίλη αλλά...
Πάντως, δεν έκρυψε τη διαφωνία του με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για το ζήτημα των Θρησκευτικών, σημειώνοντας πως «διαφωνούμε μεν και μάλιστα δημοσίως πολλές φορές, αυτό άλλωστε επιτάσσει η Δημοκρατία», αλλά «δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος, στη δική του θητεία και μετά από πολλά χρόνια, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα».

Epirusblog Gr
5 of 5
Καμμένος στον Ιερώνυμο «αδειάζει» τον Φίλη: Απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5311536751550512743
Σχόλια
item