Οι ΗΠΑ φοβούνται για επικείμενο χτύπημα στη Νότια Τουρκία -Τι «στόχους» βλέπουν

Οι ΗΠΑ φοβούνται για επικείμενο χτύπημα στη Νότια Τουρκία -Τι «στόχους» βλέπουν
Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων στην πόλη Γκαζιαντέπ, στη νότια Τουρκία, στόχος των οποίων μπορεί να είναι μέρη όπου συχνάζουν πολίτες δυτικών χωρών, όπως η αλυσίδα καφετεριών Starbucks.
Σε μήνυμά της, η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες για αστυνομική έρευνα σε σχέση με την παρουσία "πυρήνα τρομοκρατών" στην Γκαζιαντέπ, όπου μια επίθεση αυτοκτονίας που αποδόθηκε στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε προκαλέσει τον θάνατο 44 ανθρώπων κατά τη διάρκεια ενός γάμου τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με την πρεσβεία, οι διαθέσιμες πληροφορίες αφήνουν υπόνοιες ότι τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ Starbucks, οι εγκαταστάσεις της αλυσίδας τουρκικών εστιατορίων Big Chef και άλλα σημεία στα οποία συχνάζουν πολίτες δυτικών χωρών θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στους στόχους. 
"Παράκληση προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Γκαζιαντέπ να προσέχουν όταν πηγαίνουν στα μέρη αυτά και αν είναι δυνατόν, να τα αποφεύγουν", διευκρίνισε η πρεσβεία των ΗΠΑ.
Η πόλη Γκαζιαντέπ, που βρίσκεται μόλις 60 χλμ. βόρεια των συριακών συνόρων, έγινε βασικό σημείο διέλευσης για τους Σύρους που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο. Οι τουρκικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για παρουσία του ΙΚ στην πόλη αυτή.
Εδώ και ένα χρόνο, η Τουρκία ζει στον ρυθμό των επιθέσεων που άλλοτε αποδίδονται στους τζιχαντιστές του ΙΚ, ενώ άλλοτε την ευθύνη αναλαμβάνουν οι κούρδοι αντάρτες.
Εξάλλου, η τουρκική αστυνομία συνέχισε τις επιδρομές της εναντίον των τζιχαντιστικών κύκλων και συνέλαβε 16 άτομα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο ΙΚ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μετέδωσε το Anadolu, ορισμένοι από τους υπόπτους ετοίμαζαν επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και άλλοι είχαν πολεμήσει στη Συρία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Οι ΗΠΑ φοβούνται για επικείμενο χτύπημα στη Νότια Τουρκία -Τι «στόχους» βλέπουν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2923694323222018753
item