Γιάννενα: «Παράθυρο» για πολιτική λύση στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλα Γιάννενα: «Παράθυρο» για πολιτική λύση στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Παράθυρο» για πολιτική λύση στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλα


Γιάννενα: «Παράθυρο» για πολιτική λύση στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλα

Διάθεση πολιτικής λύσης βλέπει ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλα, μετά από επαφή που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, διατηρώντας, βέβαια, επιφυλάξεις, μέχρι να δει εξελίξεις στην πράξη.

Η δημοτική αρχή ζήτησε τη στήριξη του σώματος για την οργάνωση, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο, μιας μεγάλης εκδήλωσης στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο να διατρανώσει ότι η έκταση ανήκει στον δήμο. «Δε βιαζόμαστε να κάνουμε παραπάνω δηλώσεις, παρακολουθούμε από κοντά το θέμα», σημείωσε.

Την αντίδραση του Νίκου Γκόντα προκάλεσε, ωστόσο, η τοποθέτηση του δημάρχου, με την οποία απέδωσε ευθύνες στην τότε δημοτική αρχή για τη μη δήλωση της έκτασης στο Κτηματολόγιο με ξεχωριστό φάκελο, αντί με ένα κοινό φάκελο μαζί με όλη την υπόλοιπη δημοτική περιουσία.

Αυτή την αναφορά του έλαβε ως αφορμή ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» για να σημειώσει ότι για πρώτη φορά η δημοτική αρχή παραδέχεται ότι πράγματι είχε δηλωθεί η έκταση, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης του χώρου και σε περίπτωση που η αντιδικία λήξει κατά του δήμου, τότε θα αποδοθούν τα μισθώματα στο δημόσιο, όπως προβλέπεται νομικά.

Ο Λάζαρος Νάτσης έθεσε ως προτεραιότητα την γενικότερη αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, ενώ ερωτηματικά που παραμένουν χωρίς απάντηση, έθεσε ο Άρης Μπαρτζώκας. «Είναι ασαφές το τι έγινε και γιατί το ελληνικό δημόσιο διεκδικεί μόνο αυτόν το χώρο», σημείωσε.

«Πρέπει να απαιτήσουμε με πολιτική απόφαση να περάσει στο δήμο και να γίνουν χρήσεις τέτοιες που να μπορεί να πηγαίνουν οι Γιαννιώτες, σημείωσε ο Δημήτρης Τασούλας από την Λαϊκή Συσπείρωση.

ΓΙΑ ΤΟΝ Ε-65
Η πρόταση του βουλευτή και πρώην υπουργού Σταύρου Καλογιάννη για την χάραξη του Ε65, τέθηκε ακόμη στην προ ημερησίας συζήτησης διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρόταση έχει να κάνει με την «συνάντηση» του άξονα Ε65 με την Εγνατία Οδό σε σημείο εγγύτερο στα Γιάννενα, σε σχέση με την προτεινόμενη χάραξη. Καταρχήν θετικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας, που παρέπεμψε σε προσεκτικότερη εξέταση της πρότασης Καλογιάννη, ενώ απόλυτα υποστηρικτικός εμφανίστηκε ο Νίκος Γκόντας, καλώντας το σώμα να λάβει θέση.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρτζώκας είπε ότι η πρόταση κινείται σε σωστή κατεύθυνση αλλά σημείωσε ότι, αν εκκρεμεί περιβαλλοντική μελέτη, θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

«Αυτά τα έργα είναι με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι των πολιτών. Αυτό που έπρεπε να μας απασχολήσει, είναι η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας και τα διόδια που θα μπουν. 

Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει θέση», σημείωσε στην τοποθέτηση του ο κ. Τασούλας.

Το θέμα της «λευκής νύχτας» έθεσε εκ μέρους της ΔΡΑΣΥ ο Σωτήρης Μαλάμος, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της παράταξης, την ώρα που οι εργαζόμενοι υφίστανται μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας και μη καταβολή των δεδουλευμένων.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Παράθυρο» για πολιτική λύση στο θέμα του Πάρκου Πυρσινέλα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1895131324462444805
Σχόλια
item