Πρέβεζα: Σε λειτουργία έθεσε και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας αντλίες λυμάτων Πρέβεζα: Σε λειτουργία έθεσε και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας αντλίες λυμάτων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Σε λειτουργία έθεσε και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας αντλίες λυμάτων

Πρέβεζα: Σε λειτουργία έθεσε και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας αντλίες λυμάτων
Τη διάθεση πίστωσης 1.791 ευρώ, για την επαναλειτουργία αντλιών λυμάτων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.
Οι συγκεκριμένες αντλίες αφορούν το κομμάτι του Τουριστικού Περιπτέρου, το οποίο δε λειτουργούσε και φέτος επαναλειτούργησε ως κατάστημα εστίασης (καφέ-μπαρ-εστιατόριο) και τη σχετική εισήγηση έκανε στο ΔΛΤ η ΔΕΥΑ Πρέβεζας, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με λύματα στον Αμβρακικό Κόλπο, στο μπροστινό μέρος του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας.

Παρ' όλα αυτά το ζήτημα της ρύπανσης μέσω λυμάτων του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας (Ελευθερίου Βενιζέλου) παραμένει μείζον.

Στα τέλη του 2015, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης είχε παραδεχθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ότι αγωγός λυμάτων κατέληγε στη θάλασσα (στην προέκταση της οδού Καρυωτάκη), κάτι που αφορούσε το έργο που έγινε στην 21ης Οκτωβρίου.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις -σύμφωνα με «επίσημα χείλη» της ΔΕΥΑΠ- πως αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις κτισμάτων πλησίον της παραλιακής ζώνης.

Οι «μυρωδιές» εξάλλου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνηγορούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι για να γίνει ένα σοβαρό και αποτελεσματικό έργο στο συγκεκριμένο τουριστικό κομμάτι της Πρέβεζας, απαιτούνται χρήματα για μελέτες και εργασίες. 

Ενδεχομένως και να δούμε τους επόμενους μήνες να κινούνται οι τοπικοί φορείς προς αυτή την κατεύθυνση εκμεταλλευόμενοι κάποια προγράμματα που «τρέχουν». Οψόμεθα...

atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Σε λειτουργία έθεσε και πάλι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας αντλίες λυμάτων
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2779398815983263548
Σχόλια
item