Γιάννενα: Συνοριακή φύλαξη χωρίς τμήματα στα σύνορα Γιάννενα: Συνοριακή φύλαξη χωρίς τμήματα στα σύνορα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Συνοριακή φύλαξη χωρίς τμήματα στα σύνορα

Γιάννενα: Συνοριακή φύλαξη χωρίς τμήματα στα σύνορα

Μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα φτάσει ο δήμαρχος Πωγωνίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, και να τους ζητήσει την επανεξέταση της απόφασης για κατάργηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου.

Ο Κώστας Καψάλης συναντήθηκε χθες για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, στους οποίους εξέθεσε τα επιχειρήματά του για την ανάγκη διατήρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, ωστόσο του τονίστηκε πως οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται τοπικά.
Για κατάφωρη αδικία έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πωγωνίου, εκφράζοντας την απορία του για το ότι την ώρα που διατηρούνται Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στην Άρτα και στην Πρέβεζα, καταργείται αυτό του Κεφαλοβρύσου, με αποτέλεσμα να μένει χωρίς αστυνομική παρουσία μία νευραλγική περιοχή, δίπλα στα σύνορα με την Αλβανία.
«Είναι κατανοητό ότι θέλουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, αλλά όχι σε βάρος της περιοχής μας. Αποδεχθήκαμε το κλείσιμο των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της Αγίας Μαρίνας και της Πωγωνιανής, καθώς δίπλα ήταν τα Τμήματα της Καστανής και του Δελβινακίου αντίστοιχα, αλλά δε μπορούμε να δεχθούμε και αυτό. 
Πόσο μάλλον όταν υπήρχε μία δέσμευση από τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας και από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης για ενίσχυση της συνοριακής φύλαξης», τόνισε, κάνοντας λόγο για απόφαση που έρχεται ως συνέχεια της υποβάθμισης τα τελευταία χρόνια της δύναμής του.
Σε υπόμνημά του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τους βουλευτές και τον Περιφερειάρχη, ο δήμαρχος Πωγωνίου τονίζει πως η απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς το κενό στη φύλαξη της περιοχής ανοίγει τον δρόμο στην αύξηση της εγκληματικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει στην ερήμωση των χωριών. 
«Η κατάργηση του συγκεκριμένου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης θα αυξήσει τα ήδη μεγεθυμένα προβλήματα. 
Ο δήμος Πωγωνίου έχει πληρώσει με αίμα την ελλιπή φύλαξη των συνόρων και σε καθημερινή βάση δημότες μας χάνουν τις περιουσίες τους πέφτοντας θύματα κλοπών και ληστειών. Ο πολύπαθος πληθυσμός του Πωγωνίου συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο στην εγκληματικότητα, που αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια», αναφέρει το υπόμνημα.
«Ας πουν στον κόσμο να μετακομίσει από την περιοχή, γιατί, όπως το πάνε, τα σύνορα θα έρθουν πιο κάτω από το Καλπάκι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καψάλης.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνοριακή φύλαξη χωρίς τμήματα στα σύνορα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1189869400002513462
Σχόλια
item