Γιάννενα: Έπαινοι για το πανεπιστήμιο, κριτική για την κυβέρνηση Γιάννενα: Έπαινοι για το πανεπιστήμιο, κριτική για την κυβέρνηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έπαινοι για το πανεπιστήμιο, κριτική για την κυβέρνηση

Γιάννενα: Έπαινοι για το πανεπιστήμιο, κριτική για την κυβέρνηση

Επαίνους για το έργο που παράγεται στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και κριτική για τον τρόπο που η σημερινή κυβέρνηση χειρίζεται τα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, περιελάμβανε η επίσκεψη του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη στο ΑΕΙ της πόλης.

Ο κ. Φορτσάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρο Βασιλείου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της ΝΟΔΕ Ελένη Σιάση, συναντήθηκε με τον πρύτανη Γιώργο Καψάλη, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά για θέματα του πανεπιστημίου, εστιάζοντας στην Πολυτεχνική Σχολή, στα επαγγελματικά δικαιώματα του τμήματος μηχανικών επιστήμης υλικών και στην ανάγκη ενίσχυσης του διδακτικού προσωπικού.

«Αυτό που πρέπει να προσδιορίζει τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης, είναι ο συνεχής διάλογος για την επιλογή της βέλτιστης λύσης», τόνισε ο κ. Καψάλης, κάνοντας γνωστό πως η επικοινωνία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Φορτσάκης τόνισε πως το βασικότερο πρόβλημα για όλα τα πανεπιστήμια της χώρας είναι η υποχρηματοδότηση. «Αν θέλουμε ανώτατη παιδεία, πρέπει να τη στηρίζουμε, έστω και με τα λίγα που διαθέτουμε», τόνισε και συμπλήρωσε πως το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρέπει να βοηθηθεί να αναπτύξει τη δυναμική του με καλύτερη διασύνδεση και με την οικονομία και με την τοπική κοινωνία.
Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ανάκλησης της ρύθμισης για τη μετατροπή ειδικού προσωπικού σε λέκτορες, αν και αρχικά δε θέλησε να υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό «προχειρότητα». 
«Η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή και με τρόπο κρυφό προσπάθησε να υφαρπάξει από τη Βουλή μία ρύθμιση, η οποία τακτοποιούσε μία κατηγορία που η κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να εξυπηρετήσει. Άνοιξε τον δρόμο της λεκτοροποίησης χωρίς διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες. 
Όχι μόνο έκανε λάθος επί της ουσίας, αλλά και από την άποψη του νομοθετικού πλαισίου, καθώς η βαθμίδα του λέκτορα δεν υπάρχει πια. Τρεις μέρες μετά, αποφάσισε με απλή επιστολή της να καταργήσει έναν νόμο. 
Πρέπει επιτέλους οι υπουργοί να μάθουν, ότι οι νόμοι δεν καταργούνται με επιστολή τους, αλλά με νέα νομοθετική ρύθμιση», τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως πρέπει να διορθώσει την γκάφα της.
Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο Κ. Τασούλας, χαρακτηρίζοντάς το «όχι απλώς μια κιβωτό γνώσης, αλλά ένα προκεχωρημένο φυλάκιο προκοπής και προόδου για τη χώρα μας». 

Και αυτός συνέχισε με κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «πρέπει να φροντίσουμε να φύγει η σημερινή κυβέρνηση, που απόδειξε τόσο γρήγορα πόσο ανίκανη και πόσο ακατάλληλη είναι για να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που πέρασε η πατρίδα μας».

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Έπαινοι για το πανεπιστήμιο, κριτική για την κυβέρνηση
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6891890749042985730
Σχόλια
item