Γιάννενα: Με αντίπαλο τα στοιχεία της φύσης Γιάννενα: Με αντίπαλο τα στοιχεία της φύσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Με αντίπαλο τα στοιχεία της φύσης

Γιάννενα: Με αντίπαλο τα στοιχεία της φύσης

Η πρώτη φάση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας ολοκληρώθηκε και ξεκινούν άμεσα οι επόμενες, με μόνο «αντίπαλο» τις καιρικές συνθήκες. Θετικές είναι η εκτιμήσεις για την επαναχρησιμοποίηση μεγάλου μέρους των τμημάτων του παλιού γεφυριού, που ανασύρθηκαν από την κοίτη του ποταμού.

Μετά την ολοκλήρωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, των δώδεκα πασσαλώσεων από τα συνεργεία με επικεφαλής τον Γιώργο Σμύρη, οι εργασίες που γίνονται τώρα, αφορούν στην ενίσχυση και προστασία τους με κεφαλόδεσμο, ώστε να αντέξουν τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα, την άνοδο δηλαδή της στάθμης των νερών του Αράχθου που αναμένεται να επέλθει το επόμενο διάστημα.

Ήδη, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε αποχώρηση των μηχανημάτων για μικρό χρονικό διάστημα και καθίσταται εύκολα αντιληπτό ότι οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών.

Στόχος είναι, πάντως, να ολοκληρωθεί η στήριξη και προστασία των πασσαλώσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όποτε ο καιρός το επιτρέπει, προκειμένου στις αρχές του καλοκαιριού να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το κυρίως έργο της αναστήλωσης, που όλοι αναμένουν.

Σημαντικό είναι, εξίσου, πως μετά την ανάσυρση των κομματιών του πεσμένου γεφυριού από το ποτάμι, εκτιμάται πως μεγάλο μέρος θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά στο νέο.

Για όλα τις εξελίξεις πάντως και την πορεία των εργασιών πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί σύσκεψη με μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Με αντίπαλο τα στοιχεία της φύσης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9180441988972813463
Σχόλια
item