Γιάννενα: Σε πρώτο πλάνο το Πάρκο Πυρσινέλλα Γιάννενα: Σε πρώτο πλάνο το Πάρκο Πυρσινέλλα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε πρώτο πλάνο το Πάρκο Πυρσινέλλα


Γιάννενα: Σε πρώτο πλάνο το Πάρκο Πυρσινέλλα

Μια καλή ευκαιρία να τεθούν ξανά προς συζήτηση σημαντικά ζητήματα της περιοχής που παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα αποτελέσουν τα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Κι αυτό γιατί στην τελετή, πέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία Προκόπη Παυλόπουλο, αναμένεται να παραστούν και στελέχη της κυβέρνησης. 

Από τη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου θα εξαρτηθεί και το ποια θέματα θα τεθούν επί τάπητος, με τη δημοτική αρχή να επιδιώκει να αποσπάσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, καθώς διαπιστώνει ότι η προσπάθεια να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας μέσω των τοπικών βουλευτών, δεν έχει αποτέλεσμα.

Ζητήματα υποδομών με πρώτο αυτό της πτητικής αναβάθμισης του αεροδρομίου, και θέματα κοινωνικής πολιτικής θα τεθούν κατά προτεραιότητα, ενώ ένα ακόμη θέμα που «καίει» τον δήμο είναι και αυτό του Πάρκου Πυρσινέλλα.
Από την Ανατολή, όπου βρέθηκε χθες για τις εκδηλώσεις ίδρυσης της κοινότητας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας επανέλαβε την πάγια θέση να δοθεί πολιτική λύση στη διαμάχη για την κυριότητα του πάρκου.
«Περιμένουμε σύντομα την απόφαση της δικαιοσύνης. Ωστόσο, ακόμη και η πρωτόδικη απόφαση να είναι υπέρ του δήμου, το ελληνικό δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταθέσει έφεση, κάτι που σημαίνει πως η εκκρεμοδικία θα συνεχίσει να υφίσταται. 
Είναι λυπηρό να μην αξιοποιούνται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία», τόνισε χαρακτηριστικά.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε πρώτο πλάνο το Πάρκο Πυρσινέλλα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5695716896110394814
Σχόλια
item