Γιάννενα: Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης Γιάννενα: Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης

Γιάννενα: Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης

Υπόθεση όλης της πόλης αποτελεί πλέον ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων και αυτό αποδείχθηκε με τη στήριξη που παρείχαν οι φορείς στη διοργάνωσή του τις ημέρες των αγώνων και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του ανήκει στην περιφέρεια Ηπείρου και στον δήμο Ιωαννιτών, που αγκάλιασαν τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή, καθώς διαπιστώνουν πως τα οφέλη για την περιοχή είναι τεράστια και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη να δίνει την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. και τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Π. Βασιλάκη να κάνει την απονομή στις πρώτες των 10 χλμ.
Κάθε δυνατή βοήθεια πρόσφερε και φέτος ο δήμος Ιωαννιτών διαθέτοντας μέσα και προσωπικό στην υπηρεσία της διοργάνωσης, αλλά βοηθώντας και στο κομμάτι της προβολής. 
Παρόντες στους αγώνες οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Π. Κολόκας και Καθαριότητας Δ. Κατηρτσίδης, ο οποίος φρόντισε για την καθαριότητα στην παραλίμνια διαδρομή και στην πλατεία Μαβίλη που ήταν το επίκεντρο των αγώνων. 
Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν τέσσερις χημικές τουαλέτες στη διαδρομή, ενώ δόθηκαν προς χρήση και οι δημοτικές τουαλέτες στη Διονυσίου Φιλοσόφου. 
Πολύτιμοι σύμμαχοι και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ν. Γκόλας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος και Β. Καλούδης αντίστοιχα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Νάστος που έδωσε λύσεις ως υπεύθυνος για το εργοτάξιο, Χ. Μπρέχας που φρόντισε για τα αδέσποτα, και Γ. Γιώτη, που χάρη στις δικές της προσπάθειες έγινε δυνατή η χρήση του γραφείου που λειτούργησε ως Κέντρο Εγγραφών.
Ο δήμος στήριξε τον Γύρο Λίμνης και με τις δομές του, καθώς συνδιοργανώθηκαν εκδηλώσεις με το Πνευματικό Κέντρο και το ΔΗΠΕΘΙ, ενώ υποστηρικτής ήταν και το Σπήλαιο Περάματος, που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να το επισκεφθούν με μειωμένο εισιτήριο.
Μέσα για τη σηματοδότηση της διαδρομής διέθεσαν η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, η ΤΕΡΝΑ και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, ενώ συνδρομή υπήρχε και από τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.
Ενεργή συμμετοχή είχε και η Ένωση Ξενοδόχων, με τα μέλη της να διαθέτουν δωμάτια για τη φιλοξενία αθλητών και συνεργατών, ενώ βοήθησε και στην προβολή.
Στους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν τον Γύρο Λίμνης συγκαταλέγεται πλέον και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» με τον δημιουργό του, Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, να φιλοτεχνεί και φέτος ένα συλλεκτικό μετάλλιο.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Υπόθεση όλης της πόλης ο Γύρος Λίμνης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3570716327219088360
Σχόλια
item