Άρτα: Αυξημένο το ενδιαφέρον Άρτα: Αυξημένο το ενδιαφέρον | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Αυξημένο το ενδιαφέρον

Άρτα: Αυξημένο το ενδιαφέρον
4η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας παράλληλα με την εμποροπανήγυρη
-Πάνω από 70 χιλιάδες επισκέπτες στην περυσινή
-Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας

Με αυξημένο το ενδιαφέρον συμμετοχής από επιχειρήσεις εντός αλλά και εκτός ορίων Περιφέρειας και με ζήτηση μεγαλύτερων περιπτέρων από τις προβαλλόμενες επιχειρήσεις, ετοιμάζεται ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Άρτας για τη διοργάνωση της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας και της εμποροπανήγυρης, από 27 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου.
Το έντονο ενδιαφέρον που έχει αρχίσει να εκδηλώνεται από πλευράς συμμετοχών αποδίδεται και στην μεγάλη επισκεψιμότητα που έχει καταγράψει η διοργάνωση της Άρτας με την περυσινή, 3η Πανελλήνια Έκθεση, να φτάνει τους 70.000 επισκέπτες. 
Έτσι από πλευράς της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δήμου Αρταίων, του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου, καταβάλλεται προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη προβολή και ανάπτυξη της διοργάνωσης, ενώ ήδη αποφασίστηκε επιπλέον έκπτωση 10% για τις τοπικές επιχειρήσεις φτάνοντας συνολικά το ποσοστό έκπτωσης στο 30%!
Συνδιοργάνωση
«Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης της Πανελληνίας Έκθεσης στην Άρτα και φέτος εντατικοποιούμε αυτό το διάστημα τις διαδικασίες για την διοργάνωση της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης που αναμένεται να έχει μεγάλη συμμετοχή να κρίνουμε από το ενδιαφέρον που καταγράφεται ήδη από επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας, που στο μεταξύ εξακολουθεί τα καθήκοντά του και ως προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΔΑΕ-ΟΤΑ) Δήμου Αρταίων.
Ο ίδιος επισήμανε ότι θα συνεχίσει από την θέση προέδρου της Αναπτυξιακής μέχρι και την ολοκλήρωση της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρις στην Άρτα.
Αναβάθμιση χρόνο με το χρόνο
Αναφορικά με την αναβάθμιση που χρόνο με το χρόνο επιχειρείται ως προς την Πανελλήνια Έκθεση, ο ίδιος εξήγησε ότι ο στόχος παραμένει σταθερός για τους τοπικούς συνεργαζόμενους φορείς, ήτοι Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο, και συγκεκριμένα εξήγησε πως «Η αναβάθμιση έχει να κάνει και με την αύξηση των τετραγωνικών, όπως γίνεται κάθε χρόνο και πέρυσι ειδικά έγινε μια μεγάλη αύξηση, αλλά και σε σχέση με την καλύτερη αναβάθμιση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, τις παροχές προς τους εκθέτες και τις δυνατότητες που έχει για τους εκθέτες το κάθε περίπτερο... Συνολικά, δηλαδή, χρόνο με τον χρόνο επιχειρείται αναβάθμιση σε όλη την διοργάνωση. 
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και με την αρωγή όλων των φορέων που συμμετέχουν στην διοργάνωση. 
Αν και είναι ακόμη σχετικά νωρίς για να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία με δεδομένες τις δηλώσεις συμμετοχής, εντούτοις μπορώ να σας πω ότι ήδη εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από νέους εκθέτες αλλά και άτι που θεωρώ πολύ ευχάριστο, είναι το ενδιαφέρον που έχουμε ήδη από τους παλιούς εκθέτες οι οποίοι συμμετέχουν κάθε χρόνο ώστε να αναβαθμίσουν τα περιπτερά τους φέτος και ζητούν περισσότερα τετραγωνικά για μεγαλύτερη προβολή των επιχειρήσεών τους», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «Το μεγάλο προτέρημα της Πανελλήνιας Έκθεσης στην Άρτα είναι η πολύ μεγάλη της επισκεψιμότητα, η οποία φτάνει στους 70.000 επισκέπτες! 
Είναι λοιπόν μια άριστη ευκαιρία για όλες τις επιχειρήσεις και της Άρτας αλλά και των γύρω νομών να προβληθούν και να γνωρίσει ο κόσμος τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν».
Αύξηση των τετραγωνικών 
Αναφορικά με το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις αποτολμούν πλέον την αύξηση των τετραγωνικών των περιπτέρων τους κι αν αυτό σχετίζεται με κάποια οικονομική ανάκαμψη ή άλλες παραμέτρους που έχουν εκτιμήσει, ο κ. Πανέτας, απάντησε ότι «Από την ολοκλήρωση της περυσινής έκθεσης και τις συζητήσεις στον απολογισμό που είχαμε με επιχειρήσεις που συμμετείχαν, είδαμε και διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι έκλεισαν αρκετές εμπορικές συμφωνίες, και στη συνέχεια της χρονιάς υπήρξε μεγαλύτερη κίνηση ως αποτέλεσμα των γνωριμιών που έγιναν με πολλούς επισκέπτες στην διάρκεια της έκθεσης και νομίζω ότι αυτό αξιολογήθηκε από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις οπότε θέλουν φέτος να αυξήσουν τα τετραγωνικά τους και να έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν την προβολή τους και με τις επιπλέον υπηρεσίες που διαθέτουν».
Βοήθεια με 30%
Αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Πανέτας ανακοίνωσε ότι πάρθηκε ήδη μια απόφαση για επιπλέον 10% έκπτωση στην ενοικίαση περιπτέρων προς τις Αρτινές Επιχειρήσεις, κάτι που πλέον ανεβάζει συνολικά το ποσοστό εκπτώσεις για τις τοπικές επιχειρήσεις στο 30%. 
«Δώσαμε κι εμείς λοιπόν ένα μικρό κίνητρο παραπάνω, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και κυρίως διότι ο δικός μας στόχος είναι η συμμετοχή των επιχειρήσεων της περιοχής και η προβολή. Κι όπου μπορούμε σχετικά με αυτό βοηθάμε».
Αύξηση στα περίπτερα
Για την αύξηση της έκτασης ανάπτυξης της Πανελλήνιας Έκθεσης ο κ. Πανέτας επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει απολύτως καθοριστεί πόσο θα είναι όμως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από το καταγραμμένο ενδιαφέρον, προέβη στην εκτίμηση ότι ενδέχεται να φτάσει σε περίπου 90 περίπτερα από τα 75 που διέθετε συνολικά η περυσινή διοργάνωση. Και πάντα ο αριθμός αυτός αφορά στις θέσεις εντός της Πανελλήνιας Έκθεσης. 
Εξάλλου ήδη πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα ενδιαφερομένων επιχειρήσεων έχουν καταγραφεί από τις αρχές του μήνα εκ των οποίων πολλά και έκτος περιφέρειας Ηπείρου ή αμιγώς γειτονικών νομών, όπως για παράδειγμα από Πάτρα, Δυτική Μακεδονία, Κεφαλονιά και αλλού «Κάτι που δείχνει ότι σιγά-σιγά η έκθεσή μας γίνεται ευρέως γνωστή κι όχι μόνο από περιοχές εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και από τη Δυτική Ελλάδα και από τη Μακεδονία σε άλλες εκθέσεις που γίνονται ακούγεται με θετικά σχόλια η έκθεση της Άρτας. 
Και σε άλλες διοργανώσεις και εκθέσεις που έχουμε συμμετάσχει με περίπτερο του Δήμου Αρταίων και μας γνωρίζουν και συζητούμε βλέπουμε ότι κάθε φορά η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας αποκτά κάθε χρόνο κι ένα καλύτερο όνομα».
Μόνιμος χώρος
Για την Εμποροπανήγυρη ο κ. Πανέτας εξήγησε ότι κάθε χρόνο ο στόχος ήταν να μικραίνει το παζάρι και να μεγαλώνει η Πανελλήνια Έκθεση, προσθέτοντας «Συνεχίζουμε κι εμείς σε αυτό το πλαίσιο, ώστε κάθε χρόνο να μεγαλώνει η έκθεση και να μικραίνει η εμποροπανήγυρη. 
Αυτή τη στιγμή, Όχι, δεν μπορώ να σας πω πόσες θα είναι οι θέσεις, διότι είναι λιγάκι χωροταξικό το πλαίσιο πόσο θα είναι η μια και πόσο η άλλη, αυτό που βλέπουμε όμως είναι πώς να συνεχιστεί αυτή η καλή πορεία για την Πανελλήνια Έκθεσης του χρόνου δεν θα μας χωράει αυτός ο χώρος που στήνεται τώρα και θα πρέπει να βρούμε μια διαφορετική θέση να τη στήσουμε. 
Όμως εκείνο που παραμένει ζητούμενο και αποτελεί μόνιμη προσπάθεια είναι ένας μόνιμος στεγασμένος εκθεσιακός χώρος για το Δήμο Αρταίων. Ένας χώρος που δίνει τη δυνατότητα εκτός από την Πανελλήνια Έκθεση να διοργανώνονται και άλλες περιοδικές εκθέσεις, κλαδικές σε όλη τη διάρκεια του έτους».
ixotisartas.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Αυξημένο το ενδιαφέρον
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5119606166567876415
Σχόλια
item